Miroslav Ćiro Blažević / screenshot YouTube
08/02/2023 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Neostvarena Čirova želja - želio da stisne ruku Novaka Đokovića

Legendarni hrvatski trener govorio je da obožava Novaka Đokovića i da posebno cijeni srpskog tenisera zbog toga što nema nikakve predrasude

U svom životu dugom 88. godina Miroslav Ćiro Blažević nije ispunio jednu želju, a to je da stisne ruku Novaku Đokoviću. Slavni hrvatski trener bio je posebno ljut na Australiju kada je deportovala srpskog asa za kog je Blažević govorio da je najbolji sportista na planeti.

Legendarni hrvatski trener govorio je da obožava Novaka Đokovića i da posebno cijeni srpskog tenisera zbog toga što nema nikakve predrasude.

„Ja njega obožavam, on ne samo da je veliki sportista nego je i veliki čovjek. Ja njega ne poznajem, ali sam uvek želio da mu stisnem ruku. On je jedan sportista koji nema nikakvih predrasuda, što je vrlo važno. Mi sportisti smo tu da gradimo mostove“, rekao je Blažević.

Odlazak fudbalske legende: Preminuo Ćiro Blažević

Kada su australijske vlasti protjerale Novaka Đokovića, Ćiro Blažević za hrvatske medije govorio je koliko mu je žao zbog svega što ga je zadesilo.

„Njegovi rezultati su takvi da niko ne može da ga nadmaši. On je za mene najveći sportista ove planete. Trebalo je deseti put da osvoji Australijan open i da dobije bistu. Uskratili su mu to, vjerovatno je jednim dijelom kriv, ali je sve moglo da se završi na mnogo elegantniji način. Nije dozvoljeno da ga maltretiraju, a maltretirali su ga“, rekao je Blažević prošle godine poslije Novakove deportacije.

Legendarne izjave Ćira Blaževića: Ne mogu fudbaleri brzo da trče, koliko žene mogu da pričaju

Ćiro je smatrao da su Novaka Australijanci tretirali kao kriminalca.

„Ja nisam za privilegije, ovo su oni uradili u jednoj konfuziji. Jedan kaže može, drugi ne može. Australija kao jedna uređena zemlja za mene to više nije, ispucali su svoj kredibilitet upravo u ovoj konfuziji. Da oni njega drže kao nekog kriminalca“, zaključio je Blažević.

Tuga u Travniku: Ćiro Blažević dobija ulicu u rodnom gradu

Veliki Ćiro ipak je doživio da pravda pobijedi i dočekao je Novakovu desetu titulu u Australiji.

Legendarni Ćiro Blažević preminuo je dva dana pred 88. rođendan. Ostao je upamćen po maestralnoj trenerskoj karijeri koju je krunisao kao selektor Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:11