Sa događaja u Cazinu / - FOTO: PRIVATNA ARHIVA
15/08/2022 u 09:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikola Asanović slavio na trci u Cazinu

Na trci koja je odrzana ovoga vikenda u Cazinu na čuvenoj brdskoj stazi "Krajiška Zmija " koja se bodovala za Šampionat Centralno Evropske Zone, u veoma jakoj konkurenciji pobijedio je naš vozač Nikola Asanović

On je pobijedio ispred iskusnog mađarskog vozača Lasla Šaza koji je inače vozio Formulu 3000, mnogo konkurentniji automobil od Nikolinog prototipa Norme i na kraju je uspio da obori rekord staze koji je inače do juče drzžao Mađar.

Ovom pobjedom Asanović je otvorio vrata u borbi za osvajanje još jedne titule u Šampionatu Centralno Evropske Zone.

Sledeće nedjelje nas očekuje još jedna trka koja se takođe boduje za CEZ i Nacionalni Sampionat koja se vozi u Pljevljima u organizaciji AMSK AP SPORT iz Pljevalja.

Očekuje se veliki broj takmičara kako naših tako i iz inostranstva. Nikola će biti jako motivisan da vozi pred svojom publikom i za klub AMSK AP SPORT koji je ove godine veliku podršku dao Nikoli za osvajanje još jedne titule .

Tradicinalno dobro organizovana trka u Pljevljima i jako zahtjena staza će biti poseban motiv za Nikolu jer će imati za zadatak obaranje rekorda koji inače drži njegov stariji brat Miloš Asanovic. Treninzi za ovu trku ce biti u subotu, a trka će se održati u nedjelju, a sastoji se od dvije vožnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:33