Nikola Kažić / -FOTO: OSCG
22/06/2024 u 13:13 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikola Kažić jedini kandidat za predsjednika OSCG

Izborna Skupština OSCG će se održati 29. juna 2024. godine u hotelu "VOCO" u Podgorici

Član Upravnog odbora Odbojkaškog saveza Crne Gore Nikola Kažić, jedini je kandidat za funkciju predsjednika OSCG na izbornoj sjednici Skupštine OSCG, koja će se održati 29. juna 2024. godine u hotelu "VOCO" u Podgorici.

Sadašnji predsjednik OSCG, Cvetko Pajković, iako je shodno Statutu imao pravo da se ponovo kandiduje za poziciju predsjednika Odbojkaškog saveza Crne Gore, još ranije je odlučio da to neće učiniti i dao je podršku Nikoli Kažiću i njegovoj kandidaturi za predsjednika OSCG.

Shodno Javnom pozivu za prijavu kandidata za predsjednika OSCG, objavljenom 13. juna 2024. godine, sa rokom prijave do 20. juna 2024. godine, Kažića je predložilo 12 odbojkaških klubova – Budva, Budućnost Volley, Herceg Novi, Galeb, Jedinstvo, Albatros, Morača, Gimnazijalac, Lovćen, Net, Gorštak i Ivangrad 2011.

Nikola Kažić je, shodno proceduri i u predviđenom roku, lično dostavio izjavu o prihvatanju kandidature za predsjednika OSCG. Nakon što je kancelarija OSCG konstatovala da je njegova kandidatura u skladu sa Zakonom o sportu i Statutom OSCG, a imajući u vidu da na adresu OSCG u predviđenom roku nijesu stigle druge prijave, Nikola Kažić biće jedini kandidat za ovu funkciju u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Kažić je bivši odbojkaš Budućnosti, Studentskog centra, Mornara i Studentija iz Tirane, rođen je 03.03.1987. godine u Podgorici, bio je član i kadetske reprezentacije Srbije i Crne Gore, juniorske, univerzitetske i seniorske reprezentacija Crne Gore, a nakon završetka karijere bio je statističar i trener. Od 2021. godine je direktor reprezentativnih selekcija Odbojkaškog saveza Crne Gore, a od 2022. godine član Upravnog odbora OSCG.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OSCGNIKOLA KAŽIĆ
24. jul 2024 10:33