Учесници такмичења / - Фото: Дурадор
14/09/2021 u 12:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићани покренули нову спортску манифестацију на Жабљаку

Група никшићких спортиста и заљубљеника у трчање кроз природне предjеле, недавно jе на Жабљаку организовала трку са препрекама, прву таквог типа у држави, под називом “Дурадор”. Пролазећи стазом дугом 15 километар, кроз живописни краjолик поддурмиторског краjа, такмичари су морали да савладаjу 23 различите препреке

Како jе поjаснио jедан од организатора трке, Срђан Николић, као некадашнjи и садашнjи професионални спортисти, те учесници броjних трка сличног типа у региону дошли су на идеjу да нешто слично организуjу и на Жаблjаку. 

- Вођени чињеницом да би то била прва спортска манифестациjа тог типа у Црноj Гори и jединственим потенциjалом Националног парка Дурмитор убрзо су идеjа и жеља постале реалност. Старт, а уjедно и циљ трке био jе  на градском стадиону у Жабљаку. Даље нас jе стаза водила према насељу Питомине одакле се, пролазећи поред Барног jезера, настављала дионицом дугом четири километра до Змињег jезера. Излазећи из Змињег jезера настављали смо потоком и прилично захтjевним тереном до Црног jезера, коjе се у наjужем диjелу препливавало и настављали даље према некадашњем воjном одмаралишту одакле смо долазили до последње етапе и повратка на градски стадион и циљ - казао jе Николић, преноси портал Оногошт.

Како jе истакао, на овогодишњоj првоj трци учествовало jе близу 100 такмичара. 

- Можемо да се похвалимо да jе трка имала интернацинонални карактер, па смо поред учесника из Црне Горе, Србиjе, Босне и Херцеговине имали и такмичаре из Шпаниjе, Португала и Сjединjених Америчких Држава, на шта смо посебно поносни, jер jе то доказ да jе наш глас отишао далеко изван граница наше Црне Горе - задовољно jе нагласио Николић.

Посебну захвалност Николић jе изразио и према Националним парковима Црне Горе, Националном парку Дурмитор, Општини Жабљак и Општини Никшић. На краjу, Николић jе поручио да будућности имаjу у плану да трка овог типа постане спортски бренд Црне Горе. 

- У тоj намjери биће нам потребна подршка свих људи коjи препознаjу наш проjекат као значаjан за промоциjу спорта као и потенциjала Црне Горе и Националног парка Дурмитор - закључио jе Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:36