Potpara i Ivanović / - FOTO: FOKUS
20/12/2022 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikšić: Najbolji sportista Lazar Potpara, Ivanović najbolji trener, Ćulafić najbolji sportski novinar

Stručna komisija koju su činili predstavnici Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, sportski novinari i radnici, odabrala je najbolje u nikšićkom sportu u godini na izmaku

Najbolji sportista je Lazar Potpara iz Karate kluba Fokus, prenosi Televizija Nikšić.

Lazar Potpara, takmičar KK „Fokus” Nikšić, u prošloj godini ostvario je izuzetne rezultate koji su u mnogome doprinijeli uspjesima KK „Fokus”, ali i Karate reprezentaciji Crne Gore. Bilans osvojenih medalja u 2022. godini više je nego imresivan, a čini ga čak 17 medalja, od čega su 13 zlatnih, 3 srebrne i 1 bronzana. Njegovi najznačajniji uspjesi u prošloj godini su titula vicešampiona Evrope u Pragu (Češka), zlatna medalja na Prvenstvu Evrope malih zemalja u Vaduzu (Lihtenštajn), titula prvaka Balkana u Baru i titula državnog prvaka. Na svjetskoj WKF rang listi u konkurenciji juniora, u kategoriji +76kg, Lazar zauzima visoko 7. mjesto. 

Odabrano je jos deset najboljih po sportskim disciplinama: Dunja Kovačević (Biciklistički klub Perun), Vladimir Tomašević (Košarkaski klub Sutjeska), Marko Rondović (Odbojkaški klub Sutjeska), Nikola Malović (Karate klub Onogošt), Luka Drašković (Šahovski klub Elektroprivreda), Simon Knežević (Teniski klub Nikšić), Vladimir Vukmirović (Skijaški klub Pahuljica), Bojan Bojanić (Rukometni klub Sutjeska), Jovana Peković (Džudo klub Akademik), Matija Roganović (Bokserski klub Nikšić).

Najbolja sportska organizacija je Karate klub Fokus, iz čijih redova dolazi i najbolji trener Dejan Ivanović.

Karate klub „Fokus” Nikšić, u godini koja je za nama ostavrio je istorijske rezultate kada je karate sport u pitanju. Naime, takmičari pomenutog kluba učestvovali su na čak 23 takmičenja, što u zemlji, što u inostarnstvu, pri čemu su osvijili nevjerovatnih 186 medalja, i to: 72 zlatne, 50 srebrnih i 64 bronzane. Pomenute medalje ostvarene su na najznačajnijih takmičenjima poput Evropskog prvenstva za juniore, Evropskog prvenstva malih zemalja za juniore, Balkanskog prvenstva u svim uzrasnim kategorijama (pioniri, nade, kadeti, juniori i seniori).  Posebnu vrijednost uspjesima daje podatak da su isti ostavreni u zemljama koje baštine dugogodišnju tradiciju karate sporta, kao što su Italija, Turska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Češka i dr.

Dejan Ivanović, trener KK „Fokus” Nikšić i selektor juniorske karate reprezentacije Crne Gore, je u 2022. godini ostvario izuzetne rezultate kako na klupskom, tako i na reperezentativnom planu. Sa KK „Fokus” osvojio je 186 medalja, na domaćim i međunardnim takmičenjima, a kao selektor juniorske reprezentacije ostvario je istorijski uspjeh, osvajanjem zlatne medalje reprezentativca Emrea Saljiua na Svjetskom prvenstvu, održanom u Konji (Turska). Pored ovog ostvario je ništa manje značajne rezultate, poput 3 osvojene medalje sa Evropskog prvenstva, od čega su 2 srebrne i 1 bronzana, zatim 5 medalja sa Balkanskog prvenstva, od čega je 1 zlatna i 4 bronzane i zlatna medalja sa Evropskog prvenstva malih zemalja.

Najperspektivniji mladi sportisti (pioniri) su Ana Marija Milatović (Dziudzicu klub Kodokan) i Milan Barović (Džudo klub Akademik). Za najuspješnije mlade sportiste (kadeti/juniori) izabrani su džudisti Andrijana Šutović iz Trebjese i Petar Radović iz Onogošta. Najuspjesniji sportisti sa invaliditetom su Katarina Vuković i Stefan Jokić, paraolimpijac Nikola Nikolić a pojedinac u sportskoj rekreaciji Milenko Mikan Janković.

Najbolji sportski novinar je Igor Ćulafić iz Radio televizije Nikšić, društveno sportski radnik Radovan Dragnić iz Specijalne olimpijade Nikšić a pedagog fizičke kulture Milica Kovačević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:01