Nina Bulatović / -FOTO: STEFAN IVANOVIć
12/04/2024 u 15:38 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nina Bulatović: Spremne smo za Njemačku

Igra protiv Paragvaja je bila za brigu, igra koja ne obećava pred mečeve odluke, ali mnogo puta su rukometašice Crne Gore kada je bilo najvažnije odigrale najbolje

Moguće da su "lavice" protiv Paragvaja sa kojim su se mučile, ali uspjele da ostvare očekivanu pobjedu čuvale snagu za odlučujuće bitke protiv Njemačke i Slovenije. Bitke za olimpijsku vizu koja vodi u Pariz.

Pred izabranicama Bojane Popović je sjutra (14.15) duel protiv Njemačke, koja je na startu pokazala snagu, nadigrala i savladala Sloveniju i napravila veliki korak ka najvećoj sportskoj smotri.

- To je za nas utakmica koja može da nas približi Parizu, možda da nam riješi plasman, i to je dovoljan motiv - kazala je lijevo krilo Nina Bulatović.

Njemice su protiv Slovenije pokazale da imaju sjajnu ekipu.

- Znamo ih, spremale smo se za njih i Sloveniju od kad su počele pripreme. To su nam bili mečevi u fokusu. Znamo šta mogu i koliko mogu, spremne smo - naglasila je Bulatović.

Imaće domaćin i veliku podršku publike, ali spremne su "lavice" za izazov.

- Volimo te utakmice, drugačiji je osjećaj igrati u tako punoj dvorani. Jedva čekamo da krene.

Očekuje Nina Bulatović i podršku crnogorskih navijača.

- Bilo ih je protiv Paragvaja, očekujem ih još više protiv Njemačke. Mnogo bi nam značili - zaključila je Bulatović.

Pivot Bobana Klikovac istakla je da utakmicu protiv Paragvaja treba ostaviti po strani, jer ekipu čekaju ključni mečevi u borbi za dvije vize koje vode u "grad svjetlosti".

Protiv Njemačke moraće "lavice" da podignu nivo igre ako žele trijumf.

- Njemačka je jak, stamen tim i ne smije se potcijeniti ni jedan njihov igrač. Imaju dobra krila, bekovsku postavu, golmane, pivotmene. Dobro su pokriveni na svim pozicijama. Očekujem tvrdu utakmicu, moramo se dobro pripremiti i odigrati smirenije u napadu. Smatram da moramo biti što strpljivije u napadu, što bi, naravno uz jaku odbranu, mogao biti ključ pobjede - istakla je Klikovac.

Raduje se i Klikovac što će dvorana u Ulmu biti puna.

- Uvijek je lijepo igrati pred punim tribinama. Koliko i Njemicama i nama će puna dvorana biti vjetar u leđa. Pozvala bih i naše ljude koji žive i rade u Njemačkoj da dođu, značiće nam njihova podrška.

Olimpijske igre su san svakog sportiste, pa i Bobane Klikovac.

- Svjesni smo koliko nam pobjeda donosi. Ovo su utakmice naših života, svaka od nas sanja da ode na Olimpijske igre, neke od nas prvi put, neke četvrti - istakla je Klikovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:01