Nova pobjeda: Maks Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/ISAAC ESQUIVEL
29/10/2023 u 23:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ništa novo, Ferstapen slavio i u Meksiku

Drugi je bio Luis Hamilton, a treći Šarl Lekler

Ništa novo na trkama Formule 1. Nastavlja se dominacija Maksa Ferstapena.

Vozač Red Bula slavio je na trci za VN Meksika na stazi "braća Rodriges", što je njegova 16. pobjeda u ovoj sezoni, što je apsolutni rekord.

Holanđanin je poslije pobede u Ostinu stigao do svoje 50. pobjede u karijeri, a sada je upisao 51. poslije koje se izjednačio sa Alanom Prostom.

Ferstapenu nije problem da pobeđuje i kada ne startuje sa prvog mjesta, tako je u SAD slavio iako je krenuo sa šeste pozicije, a u Meksiku je na startu trke bio na trećoj poziciji.

Na drugom mjestu se našao Luis Hamilton (Mercedes), dok je treći bio Šarl Lekler (Ferari).

U 33. krugu došlo je do incidenta, Vozač Hasa Kevin Magnusen je izgubio kontrolu nad bolidom i udario u zid, gdje je izazvao velika oštećenja na bolidu.

image

Rezultati trke u Meksiku

-FOTO: F1 LIVE

Organizatorima trke je dugo trebalo da donesu odluku da prekinu trku, jer su prije toga odlučili da bude virtuelno vozilo bezbjednosti.

Tako je zbog ovog incidenta trka u Meksiku bila prekinuta.

Poslije skoro pola sata se trka nastavila i to iz stajaćeg starta. Iz starta broj dva Ferstapen je bio prvi, drugi je bio Lekler, dok je treći bio Karlos Sains.

Odličan start je imao Holanđanin koji se lako odbranio od Leklera, najbolji je bio Hamilton koji je odmah riješio Sainsa, a u sljedećem krugu i Leklera.

Kako je Hamilton obišao Leklera, i kada je tu informaciju dobio Ferstapen tako je krenuo sa sve boljim krugovima i za nekoliko krugova napravio veliku prednost u odnosu na vozača Mercedesa.

Do kraja se nije mijenjao poredak prve trojice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
31. maj 2024 15:44