Јадран не држи судбину у својим рукама / - фото: ВПСЦГ/Крсто Вуловић
09/10/2021 u 17:13 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новљани у финишу испустили побједу

Ватерполисти Јадрана имали предност од два гола, три минута и 24 секунде прије краја, али су само ремизирали са Вуљагменијем у другом колу квалификационог турнира за Лигу шампиона у Солноку

Ватерполисти Јадрана ремизирали су са Вуљагменијем 11:11 (2:5, 2:1, 4:3, 3:2) у другом колу турнира друге рунде квалификација за Лигу шампиона у Солноку.

Новљани су очајно почели утакмицу, дозволили Грцима да се серијом 3:0 одлијепе на 5:2, али су у финишу треће четвртине преко Мартина Гардашевића и Марка Петковића изједначили на 8:8.

Марлос Капоцис је донио Атињанима предност, осам и по минута прије краја.

Радановићеви изабраници су одлучујући период отворили серијом 3:0 и стигли до првог вођства 11:9.

Ипак, велика потрошња након лошег статра је узела данака, па су Харалампос Трулос и Емануил Милонакис, на уласку у последњи минут утакмице потписали реми.

Гардашевић је предводио екипу са Шквера са три поготка, по два су постигли Петковић, Василије Радовић и Јован Вујовић, а по један Димитрије Обрадовић и Матеј Чарај.

На другој страни је Капоцис уписао „хет-трик”, док су се по два пута у листу стријелаца уписали Милонакис и Лука Лозина.

Ловро Папарић, Тролос, Ефстатиос Карогеропулос и Димитриос Скубакис су по једном затресли мрежу.

Црногорски прваци не држе судбину у својим рукама.

За пролазак у плеј-оф им је потребно да у нејељу у 9 сати савладају Савону, али и да Вуљагмени не побиједи Солнок.

Јадран – Вуљагмени 11:11 (2:5, 2:1, 4:3, 3:2)

Базен: „Тисалигети” у Солноку. Судије: Маргета (Словенија) и Шоп (Њемачка). Играч више: Јадран 17 (4), Вуљагмени 10 (2). Петерци: Вуљагмени 2 (2).

ЈАДРАН: Ђуровић, Вујичић, Вучуровић, Обрадовић 1, Вујовић 2, Д. Радовић, Муришић, Гардашевић 3, Сладовић, В. Радовић 2, Чарај 1, Петковић 2, И. Радовић.

ВУЉАГМЕНИ: Цорцатос, Милонакис 2, Алафрагкис, Јувецис, Трулос 1, Папарић 1, Лозина 2, Калогеропулос 1, Кастринакис, Капоцис 3 (1), Куруванис, Скубакис 1, Андреадис.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:59