Ivica Obrvan očekuje tešku utakmicu sa Crnom Gorom / JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF-JOZO CABRAJA/KOLEKTIFF
06/12/2023 u 13:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Obrvan pred duel sa Crnom Gorom: Igraju grubu i prljavu odbranu

Dejana Milosavljević vjeruje da Hrvatska može da savlada Crnu Goru

Samo jedan bod prenijele su rukometašice Hrvatske u glavnu rundu, pa će teško do četvrtfinala i olimpijskih kvalifikacija.

Izabranice Ivice Obrvana su remizirale sa Senegalom, savladale slabašnu Kinu, dok su od Švedske poražene sa pet golova razlike.

Ako žele među osam Hrvaticama su potrebne sve tri pobjede u glavnoj rundi, a pred sjutrašnji meč sa Crnom Gorom selektor Ivica Obrvan naglasio je da očekuje tešku utakmicu sa rivalom koji igra tvrdu i "prljavu" odbranu.

- Gledali smo njihovu utakmicu s Mađarskom. Biće slična utakmica kao i sa Švedskom, ali one igraju grubu i prljavu obranu. To su im danske sudije iz nekog razloga tolerisale. Jednostavno su ih pretukle, igraju fanatično i borbeno - kazao je Obrvan. -  Imamo sjutra utakmicu na sve ili ništa, da se probamo ugurati među osam - dodaje Obrvan. 

Selektor Hrvatske smatra da su Matea Pletikosić, Itana Grbić i Tatjana Brnović najopasnije igračice Crne Gore.

- Igraju atipičniji rukomet od drugih reprezentacija, puno igraju jedan na jedan ili dva na dan, bacaju bezbroj lopti na pivota. Nemam čarobnu formulu kako da zaustavimo Brnović. Moramo je spriječiti jedan na jedan i udvajati dva na dva - kazao je Obrvan.

Hrvatska je savladala Crnu Goru u prijateljskom duelu, na Croatia open turniru u Novigradu (26:25).

- S Crnogorkama smo igrale na turniru prije prvenstva. Biće teška utakmica sa čvrstim odbranama, ali ja se nadam da ćemo pobijediti. One imaju svoju, da tako kažem, malo prljavu borbu, ali to je njihov stil koji ne možeš promijeniti nego igraš dalje. Daćemo sve od sebe i vjerujem da možemo pobijediti - rekla je Dejana Milosavljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. maj 2024 23:17