Budva apsolutni favorit / -FOTO: OSCG
15/03/2024 u 09:37 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkaši Budve dočekuju Mornar

Prvi meč polufinala plej-ofa igra se večeras u 18.30 u dvorani Mediteranski sportski centar

Odbojkaši Budve i Mornara odigraće večeras u 18.30 u dvorani Mediteranski sportski centar svoj prvi meč polufinala plej-ofa.

Budvani su u sezoni pretrpjeli samo poraz od Jedinstva, a izuzev toga, samo im je Budućnost oduzela set, računajući i Kup, u kom će braniti pehar protiv Jedinstva u finalu. Mladi tehničar ekipe, Rastko Milenković, prihvata ulogu favorita svog tima u polufinalnoj seriji.

-Ulazimo u utakmicu kao favoriti i nadamo se pobjedi maksimalnim rezultatom. Atmosfera je zadovoljavajuća, ako se uzme u obzir to da su ekipa i stručni štab već par mjeseci bez primanja. Ove sezone su se svi momci energetski poklopili, sjajno se družimo, razumijemo na parketu i dišemo kao jedan. Stoga očekujem prolazak u finale, kazao je Milenković.

Mornar je plasmanom u plej-of ispunio cilj, do kog je došao sa četiri pobjede, ali i učešćem u polufinalu Kupa. Najveća je bila nad Jedinstvom, na premijeri, u pet setova. Trener barskog tima Ivan Dobrković, seriju sa Budvom vidi kao priliku za sticanje velikog iskustva najmlađe ekipe šampionata.

-Ispunili smo cilj koji smo postavili na početku sezone, a to je polufinale Kupa i prvenstva, tako da smo u drugom dijelu sezone počeli sa podmlađivanjem ekipe i sa gotovo najstarije ekipe u šampionatu došli do ubjedljivo najmlađe. Što se tiče polufinalne serije protiv ekipe Budve, koja je aktuelni osvajač duple krune i sigurno favorit u predstojećim mečevima, naš cilj je da mladi momci odigraju najbolje što mogu i steknu iskustvo za neke naredne sezone. Kao i protiv Jedinstva u polufinalu Kupa, tako i u seriji sa Budvom, pružićemo šansu našim najtalentovanijim dječacima koji će od prvog poena biti u startnoj postavi, istakao je Dobrković.

U prvom meču drugog polufinala Budućnost volej je savladala Jedinstvo sa 3:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
OK BUDVAOK MORNAR
24. april 2024 22:02