Одбојкаши Будве / - Фото: Одбојка.ме
14/10/2021 u 22:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбојкаши Будве елиминисани у првом колу ЛШ

Некадашњи великан jугословенске одбоjке, екипа загребачке Младости, била jе непремостива препрека за Будву у првом колу Лиге шампиона

Након што jе Будва триjумфовала на свом паркету са 3:2 у сетовима, Младост се у Загребу убjедљивиjе реванширала са 3:1 (19:25, 25:18, 25:20, 25:22) и изборила пласман у други круг. Будва jе освоjила први сет, али чини се да jе шансу за пролаз у наредно коло пропустила jош у првом мечу код куће.

Будвани су у Загребу готово рутински добили први сет за 23 минута, али им се Младост на исти начин реванширала у другом, коjи jе траjао минут краће.

Младост jе у трећем сету повела са 12:9, али jе Будва дошла у ситуациjу да изjедначи резултат на 18:18. Дмитриj Баранов jе, међутим, изблокиран у контри, а онда jе Реди Бакири два пута лоше примио сервис и Младост jе рутински завршила таj период игре (25:20). Загрепчани су тако први пут у двомечу повели у сетовима – 2:1.

У четвртом сету драма jе достигла врхунац. Домаћин jе повео 6:3 и 7:4, али jе Будва преокренула на 10:8 са два сjаjна сервиса Блажа Милића, од коjих jе други био ас. Максималну предност гости су стекли када jе на сервис дошао Слободан Боjић, коjи jе краjем трећег сета замиjенио Максима Михаjлова. Ас Боjића донио jе Будви вођство 15:11. Младост jе смањила на 16:14, па jе Милош Марковић затражио таjм-аут и рекао своjом играчима да сачуваjу енергиjу коjом су стекли предност.

У наредном поену, међутим, Бакириjу jе досуђен дуги контакт са лоптом (током меча суђенjе jе било наjблаже речено проблематично за нашег првака), а затим и црвени картон због приговора, чиме jе шампион Хрватске дошао до изjедначења. Младост jе повела 18:17, Милић блоком изjедначио на 19:19, а асом Александра Гмитровића Будва jе преокренула на 21:20. Смечом Боjића Будва jе имала и вођство од 22:21, али било jе то послjеднjе што су гости урадили – све поене до краjа освоjила jе Младост и изборила пласман у други круг Лиге шампиона, гдjе jе чека чешки представник Карловарско. Будва наставља такмичење у ЦЕВ Купу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 15:35