Ћаћић на пријему / - фото: EUROVOLLEY.CEV.EU
03/09/2021 u 22:50 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбојкаши чекали да им Бугари нешто поклоне

Селектор Вељко Башић и капитен Војин Ћаћић задовољни игром, упркос поразу на старту Европског првенства. У суботу меч са Словенијом, која је непријатно изненадила у првом колу

Одбојкаши Црне Горе су били близу Бугарима у првом и трећем сету, али су ипак поражени максималним резултатом 0:3 (22:25, 17:25, 25:27) на отварању Б групе на Европском првенству у Острави.

Селектор Вељко Башић није могао да се отме утиску да су његови изабраници заслужили много више.

Велика штета, мислим да смо у првом сету могли да направимо више, а да не причамо о трећем, гдје смо имали двије сет лопте. Заслужили смо да освојимо макар сет. Показали смо изванредну борбеност, на несерећу опет су нас коштале наше директне грешке. Сјутра нас чека нова утакмица, биће још теже, али ја вјерујем у ову екипу – рекао је Башић.

Капитен „црвених“ Војин Ћаћић је такође био задовољан игром.

Без обзира на резултат, приказали смо добру игру, чак смо већим дијелом утакмице играли на завидном нивоу. Међутим, осјетио се у неким тренутцима да смо у грчу, као да чекамо да нам они нешто поклоне, али Бугарска је искусна и јака екипа и то се наравно није десило. Сада морамо да се припремимо за следећи меч и подигнемо форму за два кључна дуела са Чешком и Бјелорусијом – казао је Ћаћић.

Чинило се да ће Црногорци са Чесима и Бјелорусима у уторак и сриједу водити битку за четврту позицију, последњу која води у осмину финала.

Домаћину су међутим данас шокирали европског вицепрвака, Словенију – 3:1 (26:24, 25:18, 14:25, 25:19).

Црна Гора ће у суботу од 16 сати на мегдан рањеним „змајчекима“.

– Мислим да немамо шта да тражимо са Словенцима. Они су још јачи од Бугарске. Треба да подигемо борбеност на виши ниво, поправимо блок и одбрану, а видјећемо за шта ће то бити довољно. Надам се да евентуално пробамо да украдемо који сет – додао је Ћаћић.

У трећем мечу А групе Италија је декласирала Бјелорусију 3:0 (25:18, 25:12, 25:15).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:44