Poslednja reprezentativna utakmoca za Minića / Foto: CEV
05/09/2023 u 23:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkaši na kraju sa Poljskom

Duel petog kola grupe C u Skoplju Crna Gora će odigrati protiv vicešampiona svijeta sjutra u 17 časova u dvorani "Boris Trajkovski"

Odbojkaši Crne Gore završiće sjutra nastup na svom trećem uzastopnom Evropskom prvenstvu. U poslednjem, petom kolu grupe C u Skoplju, "crveni" će u dvorani "Boris Traјkovski" od 17 časova igrati sa Poljskom, vicešampionom sviјeta. Nakon naporna tri dana u Skoplju, ekipa selektora Ivana Јoksimovića јe imala dan odmora, koji je iskoristila za pripremu utakmice sa Poljacima, u kojoj, tvrdi pomoćnik selektora, Miljan Bošković, motiva ne može da fali.

-Igrati protiv ozbiljne reprezentacije i ozbiljnih igrača, koji igraju u klubovima u Ligi šampiona i igrati protiv reprezentacije koja je vicešampion svijeta, mora da donese motiv. U takvim utakmicama uvijek postoji motiv i želja za dokazivanjem. U dogovoru sa selektorom dosta mladih će igrati, tako da je to prava prilika za njih da ozbiljno priđu i da se prikažu u pravom svijetlu. Nadam se da ćemo ući u meč sa velikom motivacijom, pošto je mlada ekipa. Treba da igramo rasterećeno i strpljivo, da ruka bude opuštena a, glava smirena, rekao јe Bošković.

Utakmica sa Poljskom biće ujedno poslednja u dugačkoj reprezentativnoj karijeri korektora Aleksandra Minića, koji je odlučio da se u 37. godini oprosti od dresa nacionalnog tima.

-Sigurno da u karijeri svakog igrača znači igrati protiv Poljske u bilo kom trenutku, a pogotovo na kraju reprezentativne karijere. Oni su vicešampioni svijeta od prošle godine, osvajači VNL od ove godine, sigurno da inspiracije neće faliti, tako da mi je stvarno veliko zadovoljstvo da se na taj način oprostim od reprezentativnog dresa, rekao je iskusni korektor, i naglasio da će reprezentivnu karijeru pamtiti po lijepim momentima. -U reprezentacija sam od 2011. godine, stvarno je prošlo dosta igrača i svaka akcija je bila lijepa na svoj način. Bilo je dosta lijepih momenata i naravno da ću po njima pamtiti reprezentativni dres. Bilo je dosta uspona i padova, kako u životu, tako i u sportu. Žao mi je što moje poslednje Evropsko prvenstvo i poslednja akcija sa reprezentacijom nije završena na bolji način, svima nam je bio cilj plasman u osminu finala, međutim, šta je tu je, život ide dalje. Biće još Evropskih prvenstava za nove generacije i vjerujem da će u budućnosti popraviti utisak i uspjeti da se prođe ta grupa, što je na sva tri Evropska prvenstva bio cilj, rekao јe Minić, kom će meč sa Poljskom biti 103. u dresu reprezentacije Crne Gore.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 16:29