Sa mečeva u Kolašinu / - FOTO: ODBOJKA.ME
10/08/2022 u 08:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkaši traže treću pobjedu, Island gost u Kolašinu

Odbojkaši Crne Gore dočekaće večeras Island u Kolašinu u meču 3. kola kvalifikacija za odlazak na EP

Izabranici Ivana Joksimovića na startu su pobijedili Luksemburg, a onda nakon velike borbe i Portugal i tako se približili plasmanu na EP.

- Zabilježili smo veliku pobjedu protiv Portugala, protiv protivnika koji je visoko rangiran i na CEV i na FIVB ljestvicama. To je velika satisfakcija za sve ono što smo uradili do sada i potvrda da je rad bio kvalitetan, da je energija koju smo imali od samog početka bila na mjestu i to se pokazalo. Počeli smo meč, da tako kažem, malo sporije, dok smo osjetili protivnika, a bila je i ogromna podrška publike koja nas je na startu iznenadila, pa nam je trebalo malo vremena da se adaptiramo i na tu energuju. Pred kraj seta krenuli smo u ravnopravnu igru, što je rezultiralo dobitkom drugog seta. U trećem setu je do sredine tog dijela igre bilo dosta nekih tehničkih grešaka, ali plan nam je bio da ih uvedemo u neizvjesne završnice, jer oni u završnicama imaju jako niske procente efikasnosti, što se i pokazalo. Tako smo došli u situaciju da povedemo. Imali smo kontrolu i do kraja četvrtog seta, jedna lopta je odlučila , ali ono što me posebno raduje je da nismo gubili vjeru, što smo od prve do posljednje lopte vjerovali da možemo da dobijemo utakmicu. To se na kraju pokazalo kao ispravno, dobili smo velikog protivnika, zabilježili dva boda koja će nam mnogo značiti u daljim kvalifikacijama - kaže selektor Ivan Joksimović.

Nakon toga selektor je analizirao Island.

- Sledeći protivnik je Island, protivnik kojeg takođe moramo respektovati ništa manje nego Portugal, jer iskren da budem svaki kiks je jedan korak unazad. Bez obzira što smo mi napravili veliki iskorak, moramo sada biti pametni, nemamo mnogo vremena za oporavak. Moramo se oporaviti i nastaviti naš put u kvalifikacijama, živimo od utakmice do utakmice, ne želimo da smo euforični. Sigurno da je sada jako lijepo, ali sjutra je novi dan, nova priprema, apsolutno sve zaboravljamo i okrećemo se Islandu i novim pobjedama - kazao je Joksimović.

Utakmica se igra od 18 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:54