Autsajder u Igalu / -FOTO: OSCG
15/06/2023 u 15:04 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbojkašice Crne Gore u petak sa Farskim Ostrvima

Crnogorske odbojkašice zaključiće grupnu fazu u SC "Igalo" od 20 sati

Odbojkašice Crne Gore dočekaće Farska Ostrva u petak u SC "Igalo" u posljednjem, šestom kolu grupe B CEV Srebrne lige. Pobjedom nad autsajderom grupe crnogorski nacionalni tim potvrdio bi prvo mjesto u grupi pred odlazak na finalni turnir u Gracu 24. i 25. juna.

Nakon pobjede za pamćenje, nad selekcijom Portugala 3:0 i potvrde plasmana među četiri najbolja tima Srebrne lige, Crna Gora cilja čak peti trijumf u grupi, drugi nad Farskim Ostrvima. U redovima crnogorskog tima nadaju se većoj podršci sa tribina SC "Igalo" pred meč koji se od 20 sati.

-Čestitala bih ekipi na fantastičnoj igri juče. Već sjutra nas očekuje utakmica protiv Farskih Ostrva. Jeste da smo obezbijedili ulaz na fajnal for, ali težimo ka tome da budemo prvi u grupi. Zato pozivamo publiku da sjutra dođe da nas podrži i da bude naš sedmi igrač, poručila je Marija Tuševljak.

U prvom meču u Toršavnu, na startu grupne faze, crnogorske odbojkašice lako su izašle na kraj sa Farskim Ostrvima. U prva dva seta rivalu su prepustile devet, odnosno sedam poena, a posao su završile sa 25:20. Nevena Vukčević očekuje da će tim potvrditi ulogu favorita na kraju.

-Čestitala bih ekipi na prolasku na fajnal for. Sjutra nas očekuje utakmica protiv Farskih Ostrva, koja nije istog kvaliteta kao Portugal. Sigurna sam da ćemo dati sve od sebe i pokazati da smo favoriti i na utakmici, kazala je Vukčević.

Gruzija i Portugal zaključiće takmičenje u grupi B u subotu, od 14 sati po našem vremenu, a istog dana biće kompletirana i grupa A, nakon mečeva Letonija – Estonija (16.00) i Austrija – Sjeverna Makedonija (17.00). Estonke i Austrijanke osigurale su mjesto na završnom turniru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 02:00