Na startu sa domaćinom / -FOTO: OSCG
11/10/2023 u 14:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odbojkašice Herceg Novog u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Rivali crnogorskom prvaku na turniru u Zagrebu biće domaćin Mladost, Gacko i belgijski Asteriks

Odbojkašice Herceg Novog otputovale su za Zagreb, gdje će od četvrtka do nedjelje igrati na turniru prve runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona. Rivali crnogorskom prvaku biće domaćin, zagrebačka Mladost, Gacko i belgijski Asteriks. Najbolje dvije ekipe sa turnira obezbijediće plasman u narednu rundu kvalifikacija, u kojoj će im rivali biti dva najbolja tima sa turnira u Brnu, na kojem igraju domaćin Kralovo Pole Brno, Gran Kanarija i Alba Blaž, dok je Hapoel Kfar Saba odustao od takmičenja zbog ratnog stanja u Izraelu.

Domaćin turnira druge runde kvalifikacija biće najuspješniji tim iz prvog kruga, a pobjednik će igrati u grupi CEV Lige šampiona sa Koneljanom, Žešovim i Štutgartom, dok će drugoplasirani biti u grupi sa Lođom, Le Kaneom i Prometejom. Eliminisane ekipe u prvoj ili drugoj rundi kvalifikacija nastaviće takmičenje u CEV kupu.

Prvi protivnik prvakinja Crne Gore je zagrebačka Mladost, večeras od 20 sati, rival kog Novljanke odlično poznaju. Trener Herceg Novog, Milorad Krunić, kazao je da će prva utakmica sa ekipom Mladosti odlučiti dosta toga.

-Očekuje nas veliki izazov u Zagrebu. Igrati protiv još tri prvaka svojih država nije mala stvar, a pogotovo u toj konkurenciji izboriti jedno od prva dva mjesta. Svakako će prva utakmica sa ekipom Mladosti odlučiti dosta toga, jer će pobjednik tog duela biti u velikoj prednosti u ostatku turnira. Dobro smo se pripremili, odigrali smo sa ekipom Mladosti jedan prijateljski meč, u kom je bilo 2:2 kod njih u gostima, tako da mogu reći da poznajemo dobro tim Mladosti i da ćemo sigurno biti taktički dobro pripremljeni. Koliko ćemo uspjeti u "Domu odbojke" vidjećemo. Na nama je da damo sto posto, a naš maksimum u ovom trenutku mogao bi da garantuje pobjedu u prvom kolu, istakao je trener Herceg Novog Milorad Krunić.

Prvi meč na turniru odigraće šampioni Bosne i Hercegovine i Belgije, Gacko i Asteriks Beveren sjutra od 17 sati. U tom terminu u petak, Herceg Novi će igrati sa ekipom Gacka, a posljednji rival šampionkama Crne Gore je belgijski Asteriks u subotu, takođe od 17 sati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:21