Саопштење ОСЦГ-а / - Фото: Одбојкашки савез
20/04/2022 u 16:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбојкашки савез: Умањење буџета имаће несагледиве последице на такмичења и наступ селекција

Одбојкашки савез Црне Горе огласио се саопштењем у коме изражава негодовање због расподјеле средстава националним савезима

Саопштење преносимо у цјелости.

- Одбоjкашки савез Црне Горе изражава невjерицу и незадовољство одлуком о расподjели средстава националним спортским савезима за 2022.годину.

Умањење за 100 хиљада еура у односу на првобитну одлуку, иза коjе jе приjе само 20 дана директор Управе за спорт и младе “стаjао под пуном одговорношћу”, имаће несагледиве последице на такмичења и наступе одбоjкашких селекциjа.

Звучи невjероватно да се неко, па макар био директор Управе за спорт и младе, надлежно министарство или комисиjа, на оваj начин игра са националним репрезентациjама и савезима и нjиховим програмом активности.

Ко jе таj коjи може да одлучи коjа репрезентативна акциjа вам jе важниjа од друге у овоj години, а нема никакве конекциjе са поjединим спортом ?!

ОСЦГ jе у претходних пола године покренуо бесплатну школу одбоjке широм Црне Горе, комплетно спонзорство генералног спонзора ЕПЦГ намиjенио и додиjелио клубовима и урадио низ афирмативних потеза, све у циљу омасовљења одбоjке (коjа jе већ наjмасовниjи женски спорт) и обезбjеђивања додатних средстава клубовима како би иста уложили у развоj дjеце и млађих категориjа.

Апсолутно jе невjероватно и неразумљиво да се након таквих потеза деси овакво умањење од трећине годишњег буџета и то у години кад jе директор Управе за спорт и младе говорио да “никад више новца ниjе било за спорт него сад”!?

Када томе додамо да су се одбоjкаши 2 пута у низу пласирали на Европско првенство и да се ове године и у мушкоj и у женскоj конкуренциjи боримо за одласке на нова велика такмичења, онда jе оваj скандал jош већи.

У овим условима расподjеле, ми као савез коjи броjи чак 10 репрезентативних селекциjа, од коjих неке имаjу чак и по 2 или 3 такмичења у овоj години, принуђени смо да откажемо већину акциjа због недостатка новца и то ће се нажалост односити на скоро све млађе категориjе, коjе ће бити ускраћене за такмичења коjа би им била од велике важности за даљи развоj.

Сматрамо да jе краjње вриjеме да се држава укључи у ову проблематику и да нађе начин финансирања спорта коjи ће бити извjесниjи, тj. да сви савези знаjу на коjи износ могу да рачунаjу у односу на категоризациjу спорта како би могли планирати своjе активности, а не да све зависи од воље jедног човjека или пар људи и њихове наклоњености и односа према некоме - стоји у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:01