Алекса Гмитровић најзвучније појачање / - одбојка.ме
11/08/2021 u 12:01 h
Потал ДанПотал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ОК Будва довела четири појачања

Осим домаћих такмичења, Будване очекуjе и повратак на европску сцену након године паузе

На десетак дана до почетка припрема, Одбоjкашки клуб Будва полако комплетира екипу за наредну сезону, коjа ће претрпjети велике промjене. Наиме, од прошлогодишњег састава, за сада jе извjесно да ће у редовима троструког узастопног шампиона Црне Горе и даље играти среднjи блокери Миодраг Jелић (продужио уговор) и Далибор Лечић, као и руски одбоjкаши, примач Максим Михаjлов и коректор Александер Злобин. Будва има понуду из иностранства за Михаjлова, али како jе казао спортски директор Немања Зеновић, та ће понуда бити одбиjена, па ће Михаjлов и трећу узастопну годину играти у Будви.

Будва jе до сада довела 26-годишњег српског коректора Александра Гмитровића, бившег играча Црвене звезде, грчког Етникоса и Борца из Старчева, те 26-годишњег руског средњег блокера Дмитриjа Баранова, коjи има и пасош Азербеjџана, а у Будву долази из финске Лакапе. Из АЦХ волеjа jе стигао 23-годишњи словеначки либеро Урман Томан, коjи jе приjе АЦХ волеjа двиjе сезоне играо у Њемачкоj, а нови члан Будвана jе и 19-годишњи примач из Босне и Херцеговине, Вељко Бjелjац, коjи jе стигао из банjалучког Борца.

Будванима jе сада у првом плану довођење техничара, коjи би требао да буде такође из иностранства.

Будву су напустили техничари Никола Радонић (вратио се у бањалучки Борац одакле jе доскорашњи репрезентативац приjе три године стигао у Будву) и Алдин Оковић, затим коректор Милутин Павићевић (отишао у чешку Дуклу Либерец), примачи Иван Звицер (шваjцарски Нафелс) и Александар Миливоjевић (Металац Таково), те либеро Љубомир Поповић. Остаjе отворено питање око статуса репрезентативног средњег блокера Блажа Милића.

Екипа Милоша Марковића ће припреме за наредну сезону почети 20. августа.

Осим домаћих такмичења, Будване очекуjе и повратак на европску сцену након године паузе. У првом колу Лиге шампиона играће против загребачке Младости, Будва ће бити домаћин првог меча, између 5. и 7. октобра, док се реванш у Загребу игра између 12. и 14. октобра. Ако прескочи Младост, црногорски шампион ће у другом колу наjjачег клупског такмичења играти против бољег из двомеча између чешке екипе Карловарско и румунске Аркаде.

До групне фазе потребно jе прескочити три кола, након чега ће два наjбоља тима играти у такмичењу по групама, у коjем су већ директно пласирани Лубе, Перуђа, Трентино (Италиjа), Динамо Москва, Зенит Санкт Петербург, Локомотива Новосибирск (Русиjа), Jастржебски, Козле, Варшава (Пољска), Берлин, Фридрихсхафен (Њемачка), Зиратбанка, Фенербахче (Турска), Руселар, Мазеик (Белгиjа), Кан (Француска), Марибор (Словениjа) и Воjводина (Србиjа).

У случаjу елиминациjе у првом колу Лиге шампиона, Будвани ће европски пут наставити у првоj рунди ЦЕВ купа, и то против белгиjског Хасроде Левена. Први меч би се играо у Будви између 9. и 11. новембра, а реванш 16/18. новембра. Побjедник овог двомеча у другом колу ЦЕВ купа играће са грчким Фоиникасом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 08:37