Ведета Новобеограђана, Мандић на мечу са Радничким / - фото: SCREENSHOT/CHAMPIONSLEAGUE.LEN.EU/
09/11/2021 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Олимпијакос на Новом Београду, Фради у Крагујевцу

Тешки испити за српске клубове у А групи Лиге шампиона за ватерполисте

Тешки испити очекују српске ватерполо клубове у другом колу А групе Лиге шампиона.

Инстант сила, Нови Београд, дочекује у 19.45 сати Олимпијакос, појачан Филипом Филиповићем, Марком Бијачем, Ђуром Радовићем и осталима.

Олимпијакос је направио тотални ребилдинг тима и међу кандидатима су за трофеј. Нама као дебитантима у Лиги шампиона би побједа над таквим ривалом значила на пољу самопоуздања – рекао је шеф стручног штаба Новобеограђана, Владимир Вујасиновић.

У група А једино Динамо из Тбилисија не гаји аспирације да учествује на фајнал-ејту.

Улазимо у серију утакмица које имају дупли значај из разлога што поред тога што освајате бодове, уједно их и одузимате од директних ривала у борби за висок пласман. Гостовање у Београду је први озбиљнији испит за нас у новој сезони – казао је тренер Олимпијакоса, Теодорос Влахос.

Сатница

Група А (данас): Јадран СТ – Динамо Тбилиси (19), Нови Београд – Олимпијакос (19.45), Раднички – Ференцварош (20.30), Бреша – Барселонета (20.30).

Група Б (сриједа): Југ – Марсеј (19), Шпандау – Васпо Хановер (19), Црвена звезда – ОСЦ (20.15), Про Реко – Стеауа (21).

Раднички из Крагујевца се у Лигу шампиона вратио након шест година поразом на Новом Београду. „Ђаволе” вечерас чека нови тежак испит против европског вицешампиона Ференцвароша.

Коначно смо се вратили тамо гдје смо зацртали 2016. године. Послиjе пораза од Новог Београда очекуjе нас премиjера у Крагуjевцу. Амбициjе су нам наjвише у свим такмичењима. У свакоj утакмици идемо на побједу. Гаjимо велики респект и поштовање према Ференцварошу, то jе екипа коjа jе прошле године играла финале Лиге шампиона, а прије двије године била првак Европе, али сигурно да имамо шансе. Наjважниjе jе да пружимо максимум и направимо искорак у односу на утакмице у претходном дијелу у коjима нисмо били наjбољи и да покушамо да упишемо прву победу у Лиги шампиона – рекао jе тренер Шумадинаца, Урош Стевановић.

Фради је у прошлом колу у последњим тренуцима меча испустио побједу на гостовању трећем тиму Европе, Бреши.

Тим који је шампион Србије заслужује поштовање. Играли су добро против Новог Београду, али смо и ми у доброј форми и наш циљ се зна, то је побједа – поручио је Жолт Варга, тренер тима који је у последње четири комплетне сезоне европских такмичења освојио два Евро купа, Лигу шампиона и играо финале најквалитетнијег континенталног клупског такмичења.

У репризи прошлогодишње борбе за бронзану медаљу, Барселонета ће пробати да се освети Бреши у Италији.

Сплитског Јадрана очекује лак посао против Динамо Тбилисија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 00:30