Ništa od spusta / -FOTO: FIS
12/11/2023 u 10:33 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Otkazan i drugi spust skijaša u Cermatu

Razlog je obilan snijeg i vjetar

Drugi muški spust Svjetskog kupa u alpskom skijanju, koji je bio na rasporedu u nedelju na stazi između Cermata (Švajcarska) i Ćervinije (Italija), otkazan je zbog vremenskih neprilika, kao i prvi dan ranije, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

„Zbog obilnog snijega, koji je počeo da pada rano jutros, ali i jakog vjetra, koji je dostizao i brzinu od 120 kilometara na čas, a uzimajući u obzir današnju prognozu i garantujući bezbednost svih, žiri i organizatori su odustali i od ove druge trke“, objasnio je portparol FIS.

Kako je vjetar već prekinuo muški veleslalom u Zeldenu krajem oktobra, skijaši će morati da sačekaju da im sezona počne u austrijskom Gurglu, 18. novembra, kada je na programu slalom, a potom i selidbom u američki Biver Krik, gdje će se od 1. do 3. decembra održati dva spusta i jedan superveleslalomom.

Novi neuspjeh sa otkazivanjem nedeljnog spusta, ugrožava i budućnost trke Cermat-Ćervinija, prvog prekograničnog FIS takmičenja najavljenog početkom 2022. godine, koje još uvijek čeka svoju premijeru.

Spust „Gran Beka“, koji počinje na glečeru u Švajcarskoj, na visini od gotovo 3800 metara, a završava u Italiji, imao je šest odustajanja za isto toliko pokušaja, jer su i muški i ženski spust već otkazani prošle godine zbog nedostatka snijega na dnu staze.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 10:19