Марко Терић / - Фото: ПОК
09/05/2022 u 08:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Параолимпијци освојили пет медаља у Језолу

Црногорска параатлетска репрезентациjа наступ на Гран приjу у Jезолу завршила jе са пет медаља – jедном златном и по двиjе сребрне и бронзане, саопштено jе из Параолимпиjског комитета (ПОК)

Наводи се да су црногорски атлетичари поставили и четири лична рекорда.

У класи Ф 34, Радмило Баранин jе побиjедио у бацању кугле са новим личним рекордом 9,16 метара.

У истоj класи, Данило Гоjковић jе био другопласирани у бацању копља са резултатом 20,76 метара, што jе његов лични рекорд.

У истоj дисциплини Баранин jе заузео треће мjесто хицем од 20,52 метра.

- Дебитанти, браћа Владо и Марко Терић су у дисциплини бацања кугле Ф 40 оставарили своjе наjбоље резултате. Марко jе заузео друго мjесто са резултатом 6,59 метара, док jе Владо хицем од 5,70 метара био трећи. Веома сам задовољан резултатима и пласманима параатлетичара у Jезолу - казао jе тренер репрезентациjе Вељко Чегар.

Саопштено jе да су на митингу у Jезолу потврђене и категориjе Ф 40 за браћу Терић, док су Баранин и Гоjковић у редовноj рекласификациjи потврдили категориjу Ф 34.

Црногорске параатлетичаре 19. маjа очекуjе традиционални бацачки митинг Трофеj Подгорице, а сезону ће наставити наступом на Гран при митингу у Паризу од 9. до 11 jуна, као и на Србиjа опену у Крушевцу 18. и 19 jуна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:26