Синиша Мали / - Фото: Принтскрин
14/06/2022 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Партизан и Звезда дугују 25 милиона еура пореза

Фудбалски и кошаркашки клубови Партизан и Црвена звезда дугуjу 25 милиона еура за порез, изjавио jе српски министар финансиjа Синиша Мали.

- ФК Црвена звезда jе од 2012. до ове године добио 63,4 милиона еура од државе и спонзорског уговора са Гаспромом, а ФК Партизан 14 милиона еура. У исто вријеме Звезда за порез дугуjе 859,7 милиона динара, а Партизан 1,29 милиjарду динара - рекао jе Мали за ТВ Пинк.

Како jе истакао, КК Црвена звезда jе за 10 година од државе добио 26 милиона еура, а у истом периоду КК Партизан jе добио 24,4 милиона еура, од државе и спонзорског уговора са НИС-ом. Звезда дугуjе за порез 96,6 милиона динара, а КК Партизан 649,7 милиона динара.

- То jе седам милиона еура дуга само од ова два кошаркашка клуба - рекао он и потврдио да jе Министарство финансиjа урадило детаљну анализу пословања фудбалских и кошаркашких клубова.

- Овдје се ради о наслијеђеном проблему коjи траjе децениjама. Проблем jе што jе постало навика да држави дугуjете колико хоћете, а кад год имате потребу да тражите да држава помогне - истакао jе Мали.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 20:16