Perkovac smijenjen / EPA-EFE-CHRISTOPHER NEUNDORF
06/02/2024 u 19:54 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perkovac smijenjen, Hrvatska traži novog selektora

UO HRS jednoglasno smijenio Perkovca zbog neuspjeha na EP u Njemačkoj

Goran Perkovac nije više selektor muške rukometne reprezentacije Hrvatske - 11. mjesto na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ocijenjeno je kao neuspjeh, pa će HRS tražiti novog selektora nešto više od mjesec dana pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Rivali Hrvatskoj u Hanoveru biće Njemačka, Austrija i Alžir, a u Pariz će ići dvije najbolje selekcije.

- Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici, jdnoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta selektora hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac. Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo ko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom selektoru biti donijeta tokom sljedećih nekoliko dana - navedeno je u saopšetenju HRS.

Perkovac je tako selektor bio samo godinu i četiri dana, ali nije se proslavio. Jedini lošiji rezultat na EP Hrvatska je ostvarila 2002. u Švedskoj, kad je osvojila posljednje, 16. mjesto.

U hrvatskim medijima kao najozbiljniji kandidat za novog selektora pominje se Španac Ćavi Paskval, trener Dinama iz Bukurešta, koji je nedavno napustio selekciju Rumunije nakon lošeg nastupa na EP.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. maj 2024 11:33