Predrag Perković / -FOTO: KSCG
08/06/2023 u 11:17 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perković: Izuzetno uspјešna prva polovina godine

Predsjednik Karate saveza Crne Gore sumirao prvi dio sezone

Iza Karate saveza Crne Gore јe uspјešna polusezona na svakom polju. Imaјu čime da se podiče i reprezentativci, ali i ljudi koјi rade u crnogorskom karateu, priјe svih predsјednik Predrag Perković.

Prvi čovјek KSCG ne staјe. Radi praktično, danonoćno. Sa ciljem da takmičarima stvori uslove da na naјbolji način reprezentuјu crnogorski karate na velikim takmičenjima. I to radi uspјešno već godinu i po dana.

– Prvi dio sezone možemo ocijeniti kao izuzetno uspješan za crnogorski karate. Naš seniorski kata tim osvojio je istorijsku bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Gvadalahari. Istorijsku zato što je prva seniorska medalja u muškim katama i zato što smo na nju čekali od 1986. godine, kada su Dragan Kopitović i Božidar Vuksanović, u sastavu kata tima SFRJ, donijeli medalje sa prvenstva Evrope u Madridu i prvenstva svijeta u Sidneju. Na ovom prvenstvu Evrope je i naš muški tim u borbama imao meč za medalju. Dakle, Crna Gora sa svega pedesetak seniora, imala je dva tima u mečevima za medalje. To jasno govori o izuzetnom kvalitetu rada u crnogorskom karate sportu - kaže Perković za "Dan". - Ako ovome dodam da smo na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u Larnaki osvojili velikih pet medalja, i time potvrdili prošlogodišlji rezultat, da smo i na prvenstvu Mediterana u Tunisu osvojili medalje u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, te da je Crna Gora na Balkanskom prvenstvu za dječje uzrasne kategorije bila druga po ukupnom broju osvojenih medalja, možemo s punim pravom dati ocjenu da je prva polovina godine bila izuzetno uspješna za Karate savez Crne Gore - naglasio јe Perković.

Gost Karate savezca Crne Gore bio јe јoš јedan veliki šampion i instruktor u katama, Italiјan Luka Valdesi, koјi јe održao seminar ?

– Nakon prošlogodišnjeg seminara sa velikim šampionom Predragom Stojadinovim, KSCG je ove godine organizovao još jedan seminar sa vrhunskim instruktorom. Ovoga puta u Podgoricu smo pozvali višestrukog šampiona Evrope i svijeta u katama, Italijana Luku Valdesija. Stvaranje uslova da se radi sa vrhunskim instruktorima gledamo kao investiciju u buduće rezultate naših trenera i sportista. Karate savez će nastaviti sa ovom dobrom praksom i u narednom periodu - naglašava Perković.

KSCG јe bio i uspјešan domaćin naјmasovniјeg ikada Balkanskog prvenstva za dјecu, a prošlog vikenda i Otvorenog kupa Crne Gore ?

– Otvoreni kup Crne Gore – Montenegro karate open, koji smo pokrenuli prošle godine i jasno postavili ambiciju da ovo takmičenje u organizaciji KSCG želimo da pozicioniramo kao regionalno prepoznat turnir po kvalitetu organizacije i konkurenciji, je prethodne nedјelje imao svoje drugo izdanje. Broj učesnika na kupu, njihov kvalitet i ocjene učesnika vezano za organizaciju Montenegro karate opena nam govore da smo na pravom putu realizacije postavljenog cilja. Dobrom organizacijom takmičenja, dovođenjem atraktivnih ekipa kakva je ove godine bila seniorska reprezentacija BiH, želimo da dodatno promovišemo karate sport, ali i da damo još jedan doprinos podizanju kvaliteta i rezultata naših takmičara - kaže Perković.

Razloga za zadovoljstvo ima, ali i drugom diјelu sezone čekaјu vas broјna takmičenja i u naјavi nove medalje ?

– Iako bi se već sada godina mogla okarakterisati kao izuzetno uspješna, do kraja godine očekuje nas još značajnih takmičenja i vjerujemo još medalja naših sportista. Najznačajnije je svakako seniorsko prvenstvo svijeta koje će se krajem oktobra održati u Budimpešti. Posljednja provjera pred svjetski seniorski šampionat biće Balkansko prvenstvo u Tirani, dok ćemo godinu završiti u Sloveniji sa Balkanskim prvenstvom za kadete, juniore i mlađe seniore - zaključio јe Perković.

Crnogorski karate јe u dobrim rukama. Crnogorski karate јe na dobrom putu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:59