Predrag Perković / -FOTO: KSCG
16/08/2023 u 11:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Perković: Na SP bez rezultatskog pritiska, svjesni svog kvaliteta i potencijala

On je kazao da se ozbiljno pripremaju za planetarno takmičenje, navodeći da je reprezentacija odradila petodnevne pripreme u Baru

Crnogorski karatisti na Svjetskom prvenstvu (SP) u Budimpešti nastupiće bez rezultatskog pritiska, ali svjesni svog kvaliteta i potencijala da mogu poremetiti planove velikim nacionalnim savezima, kazao je predsjednik Karate saveza Predrag Perković.

On je kazao da se ozbiljno pripremaju za planetarno takmičenje, navodeći da je reprezentacija odradila petodnevne pripreme u Baru.

Perković je najavio da će najbolji seniore Crne Gore do održavanja Svjetskog prvenstva imati dva izuzetno jaka turnira – Balkanski šampionat u Tirani i turnir serije A na Kupru.

“Kao mali savez, sa svega pedesetak aktivnih seniora i izuzetno mladom ekipom, nemamo rezultatski pritisak na SP. Svjesni smo svog kvaliteta i potencijala, znamo da smo mnogo puta poremetili planove velikim nacionalnim savezima, tako da ćemo tražiti svoje šanse i na tom takmičenju”, rekao je Perković agenciji MINA.

On je naglasio da je, u cilju što bolje pripreme reprezentativaca u borbama, krajem prošle i početkom ove sedmice gost Karate saveza u Baru bila reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Predragom Stojadinovim.

“U prvoj polovini godine, pred prvenstvo Evrope, ugostili smo na zajedničkim pripremama seniorsku reprezentaciju Sjeverne Makedonije. Reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovala je na Montenegro openu, gdje smo imali priliku da uživamo u vrhunskom seniorskom meču protiv izuzetno kvalitetnog tima”, rekao je Perković.

On je podsjetio i da su kataši uoči Evropskog prvenstva (EP) bili gosti Karate federacije Srbije, na prestižnom seminaru sa kata instruktorom Koji Arimotom.

“Nastavićemo da budemo inicijatori regionalnih okupljanja i dio zajedničkih akcija sa nacionalnim savezima iz okruženja. I ne samo iz okruženja, jer smatramo da je to dobar put da podignemo kvalitet priprema naše seniorske baze”, rekao je Perković.

Govoreći o rezultatima crnogorskih karatista, on je naglasio da je već sada jasno da će 2023. za crnogorski karate biti rezultatski godina za pamćenje.

“Osvojena je istorijska medalja muškog kata tima na seniorskom EP u Španiji. I muški tim u borbama je imao meč za bronzanu medalju čime su najavili velike stvari u bližoj budućnosti. Na EP za kadate, juniore i mlađe seniore, na Kipru, osvojili smo pet medalja i potvrdili rezultat iz prethodne godine”, rekao je Perković.

Podsjetio je da i da su medalje osvajane i na prvenstvu Mediterana u Tunisu, u konkurenciji kata i borbi.

“Bili smo izuzetno uspješan organizator Balkanskog šampionata za djecu gdje smo po broju osvojenih medalja bili druga najuspješnija država. Pred nama je prvenstvo Evrope malih zemalja, Balkansko prvenstvo za seniore, Balkansko prvenstvo za kadete juniore i mlađe seniore, kao i najveće takmičenje u ovoj godini seniorsko prvenstvo svijeta. Nakon ovih takmičenja sumiraćemo cijelu godinu i siguran sam značajno poboljšati ovaj već lijepi niz medalja i dobrih rezultata”, rekao je Perković.

On je kazao i da je ponosan na rad Upravnog odbora, navodeći da su na dobrom putu da već na kraju ove godine naprave punu finansijsku konsolidaciju Saveza.

“Ako bi za prvu godinu mandata ovog Upravnog odbora ocjena bila da smo značajno oporavili finansijsku situaciju, na dobrom smo putu da već na kraju ove godine napravimo punu finansijsku konsolidaciju Saveza. Uzevši u obzir kakva je bila početna pozicija, i naslijeđene obaveze, ovo je bio izuzetno ambiciozan plan koji uspjšno sprovodimo”, rekao je Perković.

On se zahvalio svim partnerima Saveza, koji su prepoznali dobru energiju i snažno podržali aktivnosti krovne organizacije crnogorskog karatea.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. decembar 2023 16:49