Spremni za put / -DEJAN LOPICIC
17/06/2024 u 15:50 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Perspektivni sportisti Podgorice na kampu na Kopaoniku

Ova tradicionala manifestacija okupila je 60 dječaka i djevojčica iz Podgorice iz četiri najpopularnija sporta – fudbala, košarke, rukometa i odbojke

Ljetnji kamp u organizaciji Sekretarijata za sport Glavnog grada, na kojem perspektivni sportisti Podgorice usavršavaju svoje vještine, 18. put se održava na Kopaoniku od 16. do 23. juna.

Ova tradicionala manifestacija okupila je 60 dječaka i djevojčica iz Podgorice iz četiri najpopularnija sporta – fudbala, košarke, rukometa i odbojke.

-Organizacija manifestacije koja,,slavi punoljetstvo" u ovom izdanju još jedna je demostracija kvalitetnog odnosa Glavnog grada prema najmlađima, koje nagrađujemo za predan rad, motivišemo ih da nastave u istom ili još jačem ritmu i stvaramo im uslove da se bave sportom, druže se i stiču nova iskustva, saopšeno je iz Sekretarijata za sport.

U ovom organu lokalne samouprave zaduženom za poslove sporta ističu da je izbor učesnika i učesnica kampa zavisio isključivo od nadležnih saveza, kao i da jedini uslov, osim godišta kampera, od strane Sekretarijata bio da isto dijete ne može više puta biti dio programa.

-Uvjereni smo da će našim talentovanim sportistima boravak na Kopaoniku ostati u lijepom sjećanju, i da će nekima od njih, poput mnogih ranijih "kampera", kamp predstavljati,,odskočnu dasku" te da će šira javnost za njih čuti u budućnosti, poručuju iz Sekretarijata.

Vođe puta su Nela Tatar i Rajko Ćupić, za fudbalsku sekciju su zaduženi Radoš Marković i Danko Rajković, za odbojkašku Nikola Radomirović, košarkaše predvodi Đorđije Božović, a rukometašice Zorica Đurović. Iz Sekretarijata su kazali da su za sve učesnike obezbijedili smještaj na bazi punog pansiona, kao i potrebne terene za sprovođenje trenažnog procesa.

-Iskustva iz prethodnih godina govore nam da organizacijom kampa radimo pravu stvar, jer je fokus na djeci školskog uzrasta, a upravo školski sport treba da bude osnov za kasnija sportska i životna dostignuća. Kamperi pripreme doživljavaju kao mogućnost napretka u svojim sportovima, ali i kao čast i obavezu, jer predstavljaju svoj grad, zaključuju u Sekretarijatu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. jul 2024 11:51