Planirana ceremonija van stadiona / -FOTO: IOC
21/12/2023 u 18:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Možda ceremonija svečanog otvaranja OI bude promijenjena

Do promjene može da dođe ako Francuska ponovo bude na meti napada ekstremista

Velika ekstravagantna ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koja se planira na Seni, mogla bi da bude promijenjena.

Do promjene može da dođe ako Francuska ponovo bude na meti napada ekstremista, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Makron je to izjavio u televizijskom intervjuu kada je otkrio djelove planova za ceremoniju 26. jula. Mnogi detalji su tajna, kako bi se sačuvao faktor iznenađenja. Događaj će obezbjeđivati desetine hiljada policajaca i vojnika.

Sportisti će defilovati centrom francuske prestonice čamcima na Seni, na prvoj ceremoniji otvaranja Ljetnjih igara koja će se održati van stadiona, što je do sada bila praksa. Na obalama rijeke okupiće se stotine hiljada posjetilaca.

-Pripremamo jedinstvenu ceremoniju otvaranja, za koju se nadam da će Francuze učiniti ponosnim. To će biti trenutak ljepote, prave umjetnosti, slavljenja sporta i naših vrijednosti, sa Senom i glavnim gradom kao teatrom, rekao je Makron.

Međutim, predsjednik je rekao da bi planovi mogli biti promijenjeni iz bezbjednosnih razloga. On je naveo smrtonosne napade ekstremista u Parizu 2015. godine kao primjer teške krize koja bi organizatore mogla da natjera na preispitivanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 16:47