Svaki trening važan / -FOTO: DEJAN LOPICIC
22/11/2023 u 12:35 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pletikosić: Prvi cilj je da prođemo grupu

Bobana Klikovac srećna što je dio reprezentacije nakon tri godine

Završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj ženska rukometna reprezentacija Crne Gore odrađuje u Podgorici. Svaki trening je važan, još sjutra će "lavice" trenirati u glavnom gradu, a u petak putuju u Poreč, gdje će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati odlične provjere pred nastup na planetarnoj smotri.

Rivali u grupnoj fazi, osim Kameruna, su Paragvaj i Mađarska, a u glavnu rundu idu tri prvoplasirane selekcije.

Od Matee Pletikosić koja odlično igra u Rumuniji očekuje se da bude jedan od nosilaca igre na SP.

- Nemamo mnogo vremena za pripreme, ali tako je i bilo i uoči prethodnog prvenstva. Ipak, tu smo da damo maksimum na svakom treningu u Podgorici, nakon čega putujemo za Hrvatsku, gdje ćemo imati dvije kontrolne utakmice. To će nam biti korisno za uigravanje, uz očekivanje da zdrave i srećne odemo na prvenstvo - kazala je Pletikosić.

image

Matea Pletikosić

-

U odnosu na prošlu godinu kada su "lavice" osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu nema nekoliko igračica, ali i u podmlađenom sastavu Crna Gora će pokušati da ostvari dobar rezultat.

- Ekipa će biti izmijenjena, ali tu smo da se borimo za ovaj grb i igramo kao tim. Moramo da damo sve od sebe kao i na Evropskom prvenstvu, a najvažnije je da šampionat otvorimo na pravi način. Kamerun je prvi protivnik, a nemamo mnogo iskustva u duelima protiv takvih timova. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe. Prvi cilj je da prođemo grupu, a bilo bi odlično ako bi to ostvarile sa maksimalnim učinkom - istakla je Pletikosić.

Sa Itanom Grbić će Matea biti zadužena za organizaciju igre.

- Itana i ja smo i ranije imale veliku odgovornost, sada moramo da preuzmemo još veći teret. Moramo dati sve od sebe i da budemo liderke ove ekipe.

Bobana Klikovac srećna je što je ponovo dio reprezentacije nakon tri godine. 

- Sjajan je osjećaj i radujem se što sam ponovo sa ovim djevojkama. Imamo dobru energiju i čast mi je što imam priliku da branim boje svoje države. Tu sam da pružim dobre partije kao što je to slučaj u klubu i dam doprinos dobrim izdanjima i rezultatima reprezentacije - istakla je Klikovac. - Želimo da opravdamo dobar rezultat koji je ostvaren na posljednjem Evropskom prvenstvu, ali i svih prethodnih godina tokom kojih je Crna Gora igrala značajnu ulogu na najvećoj sceni.

Neće Crna Gora potcijeniti nijednog rivala.

- Svaki protivnik ima određeni kvalitet, a Mađarska je na papiru glavni konkurent u grupi. Ne smijemo, međutim, da potcijenimo ni preostala dva rivala. Kamerun je trenutno u fokusu, to je atipičan protivnik, ne igraju evropski rukomet, tako da ćemo morati dobro da se pripremimo. Uz ozbiljan i maksimalan pristup, možemo da ispunimo cilj - poručila je Klikovac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 14:36