Džordž Rasel / EPA-EFE-FOTO: EPA/SEBASTIAO MOREIRA
12/11/2022 u 21:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pobjeda Džordža Rasela

Vozač Mercedesa bio najbrži u sprint trci na Interlagosu

Vozač Mercedesa Džordž Rasel slavio je na posljednjoj sprint trci ove sezone Formule 1 i tako osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Brazila, pretposljednju rundu ovogodišnjeh šampionata.

Britanac je na stazi "Interlagos" trijumfovao ispred Karlosa Sainsa juniora (Ferari) i svog timskog kolege Luisa Hamiltona.

Sedmostruki svјetski šampion će na startu nedјeljne trke, od 19 časova, biti na drugoj poziciji, pošto je Španac kažnjen pomјeranjem za pet pozicija.

Rasel je trijumfom ujedno spriјečio šampiona Maksa Ferstapena da ostvari pobјede u sve tri sprint trke ove sezone, pošto je Holanđanin prethodno slavio u Imoli i na "Red Bul ringu".

Vozač Red Bula je u Brazilu zauzeo četvrto mјesto, ispred timskog kolege Serhija Peresa, ali će se njih dvojica zbog Sainsove kazne naći u drugom startnom redu.

Iza njih će trku početi Šarl Lekler (Ferari) i Lando Noris (Meklaren).

Kevin Magnuson (Has), koјi јe startovao sa pol poziciјe, trku јe završio kao osmi.

Pored Raselovog trijumfa, u centru pažnje našli su se dueli između timskih kolega, prvo Fernanda Alonsa i Estebana Okona u bolidima Alpina, a potom vozača Aston Martina Sebastiјana Fetela i Lensa Strola.

Alonso je morao da se povuče iz trke posliјe kontakta sa Okonom i startovaće sa začelja, dok je Strol praktično istјerao Fetela sa staze, zbog čega je kažnjen sa 10 sekundi.

Velika nagrada Brazila startuje u nedјelju u 19 časova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:29