ЗОИ у Пекингу / - Фото: Твитер
02/02/2022 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почела тродневна штафета олимпијске бакље у Пекингу

Тродневна штафета олимпиjске бакље Зимских игара у Пекингу, почела jе када jе Луо Џихуан, бивши такмичар у брзом клизању, понио пламен у првоj етапи

Траjање штафете сманjено jе на три дана због пандемиjе корона вируса, а бакља ће бити пронијета кроз три олимпиjске зоне, почевши од центра Пекинга, прије него што се упути у округ Jанцин и на краjу у Џангдjакоу у сусједноj провинциjи Хебеj.

- Никада нисам учествовао на Зимским олимпиjским играма и надао сам се да ће моjа земља бити домаћин. Таj сан сањао сам скоро 60 година, а данас ми се остварио. Много сам срећан - рекао jе Луо.

Организациjа Игара коjе почињу 4. фебруара слична jе Играма прошлог љета у Токиjу због пандемиjе. Само одабрани гледаоћи моћи ће да гледаjу такмичења уживо, а спортисти, чланови екипа, званичници и новинари мораће да буду у мјехуру коjи jе успостављен како би се спријечио контакт и ширење корона вируса.

Пекинг, коjи има 20 милиона становника, данас jе приjавио само два нова случаjа заразе корона вирусом. На снази су строга правила заштите, коjа уључуjу локдаун и масовна тестирања.

Међу 135 особа коjе ће носити бакљу су и некадашњи астронаут Цин Хаjпенг и бивши НБА кошаркаш Jао Минг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ПЕКИНГЗОИ
07. maj 2024 22:16