Црногорски шахисти / - Фото: Шаховски савез
30/07/2021 u 21:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње ЦЕДИС Премијер лига

Сjутра у Сутомору почиње Премиjер лига Црне Горе у шаху. Генерални спонзор овогодишнjег изданjа лиге jе Црногорски електродистрибутивни систем (ЦЕДИС).

Десет екипа ће се наредних седам дана надметати за престижни пехар, а чак њих шест се нада некоj од медаља. 

Фаворите предводе екипе: Будућности из Подгорице, Електропривреде из Никшића и Црногорца са Цетиња. Занимљиво jе истаћи да су jедино ове три екипе осваjале лигу од 2006. Године. 

Подгоричани наступаjу у добро познатом, искусном саставу коjи предводи велемаjстор Никола Ђукић, а у коме су своjе мjесто обезбиједили млади и талентовани Андреj Шуковић и Дарио Аливодић. Будућност има жељу да пехар побjедника задржи у своjим витринама.

Електропривреду предводи актуелни шампион државе и овогодишнjи учесник на Свjетском купу у Сочиjу, интернационални маjстор Лука Драшковић, а на другоj табли ће наступити велемаjстор Бобан Богосавлjевић из Вршца. Искусна екипа покушаће да се домогне трофеjа, а исте амбициjе има и Црногорац са Цетиња, чиjу ће окосницу тима чинити дjаци шаховске школе овог клуба, Мило Побор и Саво Вуjовић, коjи су ове године биљежили сjаjне резултате. 

Осваjачи овогодишњег Купа, шахисти Мимозе из Тивта желе да наставе сериjу добрих резултате и уз три поменуте екипе представљаjу jедне од фаворита такмичења. Подсjетимо изабраници Драгана Попадића су почетком jуна успjели да триjумфуjу на овогодишњем издању наjмасовниjег такмичења. 

Своjу шансу ће тражити екипе Херцег Новог и Рудара из Пљеваља. 

Екипа наших просвjетних радника Просвjета, Рокада из Биjелог Поља, као и новаjлиjе у лиги Беране и Бихор из Петњице, заклjучуjу списак учесника. 

Из лиге испадаjу два клуба, а такмиченjе у Одмаралишту Црвеног крста у Сутомору биће одржано уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мjера.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:04