Рукометна репрезентација ЦГ / - Фото: РСЦГ
13/01/2022 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почиње ЕП, "Лавови" против шампиона свијета

„Лавови“ вечерас почињу шесто учешће на првенствима Европе – на старту шампионата чиjи домаћини су Мађарска и Словачка, противник ће од 20 сати и 30 минута бити двоструки узастопни првак свиjета Данска

Суочени са броjним проблемима због случаjева корона вируса, Васко Шеваљевић и саиграчи ниjесу могли да се фокусираjу искључиво на припрему противника, али вjеруjу да ипак, могу да се представе у добром издању у веома jакоj групи у коjоj су ривали jош Словениjа и Сjеверна Македониjа.

Иза репрезентациjе Црне Горе су jедне од наjтежих припрема, сматра крило “лавова”, Милош Вуjовић.

- Jедне од наjтежих припрема, коjе сам радио у Црноj Гори. Корона нам jе доста промиjенила планове. Последњих неколико дана тренирали смо без селектора и неколико играча. Покушали смо да извучемо максимум, колико смо могли, а видjећемо да ли ће то бити доволjно за слjедеће утакмице. Имамо jасан цилj, желимо да направимо корак више. Даћемо све од себе - поручио jе Вуjовић.

Црна Гора jе приjе двиjе године остварила прву побjеду на првенствима Европе, циљ jе био да се овог пута оде корак далjе и избори пласман у главну рунду, али jасно jе да се у ситуациjи када због боjазни од нових случаjева корона вируса, jош ниjе познато у коjем саставу ће наступити у Дебрецину, не може говорити о очекивањима.

Данска jе jедан од фаворита за златну медаљу, квалитет jе демонстрирала недавно у приjатељском мечу против Норвешке коjу jе савладала са чак 10 голова разлике, па jе сувишно говорити какав изазов очекуjе наше момке на премиjери.

- Данска jе велесила. Сматрам да та прва утакмица против нjих може бити и добра по нас, jер касниjе имамо доста времена да се концентришемо и одиграмо добро против Словениjе и Сjеверне Македониjе.

У другу фазу пролазе двиjе селекциjе из групе.

- Словениjа и Сjеверна Македониjа су квалитетне репрезентациjе. Против Македонаца имамо веће шансе, него против Словениjе, али такође мислим да ће се са Словениjом све одлучивати - сматра Вуjовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:03