Sudar gradskih rivala u polufinalu / -FOTO: OSCG
04/04/2023 u 18:02 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Počinje plej-of EPCG Superlige za odbojkašice

Dva gradska derbija za finale: Luka Bar – Galeb Liko Soho Group (18) i Herceg Novi – Albartros (20)

Barskim derbijem u SC "Topolica", Luka Bar- Galeb Liko Soho Group u srijedu od 18 časova kreće polufinalna serija završnice EPCG Superlige za odbojkašice. Prvi meč polufinala plej-ofa odigraće ekipe koje su igrale za titulu u posljednje dvije godine, a sastav Petra Kokovića u odbranu trona kreće sa treće pozicije nakon ligaškog dijela prvenstva sa 14 pobjeda i četiri poraza. Trostruke šampionke Crne Gore jedan od četiri poraza doživjele su upravo od velikog rivala iz Bara.

Najdominantija ekipa u istoriji crnogorske ženske odbojke, Luka Bar, koja je 12 puta bila nacionalni prvak, na putu povratka na vrh ima težak zadatak u polufinalu plej-ofa. Upravo je od osvajača duple krune iz prošle sezone stigao jedini poraz sastava Vladimira Milačića u regularnom dijelu EPCG Superlige, uz dva meča bez osvojenog seta protiv Herceg Novog.

Nakon osvajanja prvog trofeja u istoriji kluba, pehara u Kupu Crne Gore, odbojkašice Herceg Novog ciljaju duplu krunu. U polufinalu plej-ofa sastaće se sa Albatrosom u još jednom gradskom derbiju doigravanja. Prvi meč igra se u srijedu u SC "Igalo" od 20h. Kao i u finalu Kupa prethodne subote u SC "Igalo", sastav Milorada Krunića nije izgubio ni set u dva meča EPCG Superlige sa Albatrosom, a ligaški dio šampionata završio je sa besprekornim učinkom u 18 kola.

Albatros takođe igra najbolju sezonu ikad. Osim što je igrao u prvom finalu nacionalnog Kupa, treći put zaredom je među četiri najbolja tima u državi, do čega je došao sa skorom 13:5, pobijedivši, između ostalih i Galeb Liko Soho Group rezultatom 3:1 u Baru u petom kolu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 01:39