Tekvondo turnir / - FOTO: TK KORIO
04/10/2022 u 14:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Podgorica sredinom oktobra domaćin međunarodnog tekvondo turnira

Glavni grad 15. i 16. oktobra biće domaćin velikog međunarodnog tekvondo G2 turnira Montenegro – Podgorica open, najavili su organizatori – podgorički klub Korio i Tekvondo savez

Saopšteno je da je do sada prijavljeno više od 400 takmičara iz 24 države.

Organizatori očekuju da će ovogodišnji turnir u dvorani Voko biti brojniji i kvalitetniji od prethodnog, koji je prošlog oktobra u Podgorici okupio borce iz 132 kluba iz 28 država svijeta.

- Izuzetna je čast za našu državu biti domaćin G2 turnira, ujedno i velika obaveza. To su turniri koji okupljaju najbolje borce svijeta, osvajače medalje sa najsvećih svjetskih takmičenja - rekao je trener kluba Nuo Rukaj agenciji MINA.

On je naglasio da će na podgoričkom turniru borci imati priliku da osvoje poene za olimpijsku vizu.

- Ljubitelji borilačkih vještina u Podgorici moći će da vide najbolje borce svijeta, a među njima i naše takmiočare - rekao je Rukaj.

Prema njegovim riječima, gosti Tekvondo kluba Korio i Tekvondo saveza biće i delegati Svjetske tekvondo federacije i internacionalne sudje sa najveći zvaninjima u našem sportu.

Prvog dana na borilište će kadeti i juniori, a dan kasnije seniori.

- Očekujemo da će takmičenje biti održano u sportskom duhu i da će svi učesnici zadovoljni napustiti Podgoricu i vratiti se i naredne godine - rekao je Rukaj, koji je i predsjednik Sudijske komisije Tekvondo saveza i internacionalni sudija.

Prošle godine trofej u ekipnoj konkurenciji osvojio je Ilbank iz Turske sa četiri zlatne i po jednom srebrnom i bronzanom medaljom.

Drugoplasirani je bio Španski nacionalni tim (dvije zlatne, četiri srebrne i jedna bronzana), dok je treći bio Izraelski nacionalni tim (dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom).

Od crnogorskih klubova, Besa je u konkurenciji kadeta osvojila dvije zlatne, kod juniora jednu zlatnu, a u konkurenciji seniora srebrnu medalju.

Montenegro stars je u kategoriji kadeta osvojio jednu zlatnu i dvije srebrne medalje, a Durmitor – Vrhnika sa Žabljaka jednu bronzanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:15