Архива / - SRDJAN_BOLJEVIC
31/10/2021 u 12:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Подгорички маратон 7. новембра Булеваром Црногорских сердара

Маратонци ће први пут ове године трчати Булеваром Црногорских сердара, на кружноj стази дугоj два километра, саопштила jе Дирекциjа манифестациjе

Традиционални 28. Подгорички маратон биће одржан 7. новембра, а маратонци ће први пут ове године трчати Булеваром Црногорских сердара, на кружноj стази дугоj два километра, саопштила jе Дирекциjа манифестациjе.

Наводи се да jе до промjене стазе дошло због специфицности ситуациjе са ковидом 19, као и да ће манифестациjа бити одржана у складу са процедурама коjе прописуjе Министарство здравља и Институт за jавно здравље.

Саопштено jе да ће манифестсциjс бити одржана под геслом Дан трчања Подгорице, у оквиру коjе jе предвиђено званично Првенство Црне Горе у тркама на пет и десет километара, у полумаратону и маратону.

"Котизациjа за трке на пет и десет километара износи пет, а за полумаратон и маратон десет ЕУР. На дан такмичења спортисти долазе са заштитним маскама, носе их до почетка трке за коjу су се приjавили и по завршетку трке обавезно опет стављаjу маске. На манифестациjи ниjе дозвољено присуство публике", саопштено jе из Дирекциjе маратона.

Дирекциjа jе обавиjестила учеснике да ће у свим дисциплинама троjица наjуспjешниjих добити пехаре, медаље и дипломе Атлетског савеза.

"У апсолутном пласману код жена и мушкараца за прва три мjеста у полумаратону и маратону компаниjа Нерегелиjа додиjелиће робне награде, док ће организатор наградити побjедника у полумарону и маратону код жена и мушкараца са новчаном наградом", пише у саопштењу.

Наводи се да ће главни судиjа на такмичењу уз помоћ спикера обавиjестити све учеснике по дисциплинама о начину старта, размаку и држању дистанце.

"Временски лимит за трке на 5.000 и 10.000 метара не постоjи, док jе за полумаратон два сата и 30 минута, а за маратон пет сати", пише у саопштењу.

Саопштено jе да ће мjерење и обраду резултата у свим тркама вршити сертификована фирма из Скопља - Таг Тиминг спорт евентс сервице.

Свечано отварање манифестациjе планирано jе за девет сати.

Старт маратона и полумаратона заказан jе за 11 сати и 30 минута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 21:03