Nikolae Lupulesku / -FOTO: POK
25/11/2022 u 15:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

POK raskinuo saradnju sa Lupuleskuom

On je u crnogorskom paraolimpijskom pokretu od 2015. godine i za njega vezani su svi najznačajni rezultati na međunarodnoj sceni

Trofejni stručnjak Nikolae Lupulesku nije više trener stonoteniske reprezentacije Crne Gore, odlučio je Upravni odbor Paraolimpijskog komiteta (POK).

Navodi se da je UO, nakon Svjetskog prvenstva u Granadi, odlučio da ne produži saradnju sa Lupuleskuom.

Trofejnom stručnjaku ugovor sa Paraolimpijskim komitetom ističe u decembru.

Lupulesku je u crnogorskom paraolimpijskom pokretu od 2015. godine i za njega vezani su svi najznačajni rezultati na međunarodnoj sceni.

Predvodio je Filipa Radovića do bronzanih odličja na šampionatima Evrope u Vejleu 2015. i Laškom 2017, evropskog srebra u Helsingborgu 2019. i olimpijske bronze u Tokiju 2021. godine.

Sa reprezentacijom Crne Gore, u sastavu Radović, Luka Bakić i Dejan Bašanović, osvojio je istorijsku, ekipnu bronzu u Helsigborgu.

“Zahvaljujemo se Nokolaeu i porodici Lupulesku na ljudskom odnosu, stručnom i profesionalnom angažmanu. Ponosni smo na našu saradnju, na rezultate i osvojene medalje”, saopšteno je nakon sjednice.

Crnogorske stonotenisere naredne godine očekuje borba za plasman na Paraolimpijske igre u Parizu i Evropsko prvenstvo, početkom septembra u Šefildu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:49