Poleksić sa jednim od junaka knjige / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
01/12/2023 u 16:12 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Poleksić ponovo u sportskoj misiji

Zoranova јubilarna, 30. po redu nedavno objavljena knjiga nosi naslov "Ivan, Pavle i drugovi - Ulcinj za vječnost"

Nakon dvije knjige iz oblasti međuetničkog i međuvjerskog sklada u Crnoj Gori, poznati publicista Zoran Poleksić, ponovo je na sportskim stranicama štampe i to izuzetnim povodom. Zoranova јubilarna, 30. po redu nedavno objavljena knjiga nosi naslov "Ivan, Pavle i drugovi - Ulcinj za vječnost" i odnosi se na prošlogodišnju veliku manifestaciju održanu sredinom novembra u našem najjužnijem gradu, "Ivanovu ulcinjsku igru", tokom koje su predstavljeni film i knjiga posvećeni legendarnom fudbaleru iz Splita Ivanu Gudelju, a sve na inicijativu ulcinjskog etuzijaste Pavla Pepđonovića.

- Reakcije brojnih aktera knjige su više nego korektne, zapravo izuzetne, pa raduje da je više od 10 mjeseci intenzivnog rada na projektu dalo određeni rezultat i značajno doprinijelo ambijentu tokom ovogodišnjeg događaja u Ulcinju, kojem sticajem okolnosti, nijesam prisustvovao. Knjigu o spektaklu iz 2022. na 445 stranica posvetio sam drugovima iz više crnogorskih i regionalnih gradova koji su zapravo simbolično govoreći pažnjom prema meni ispisali predmetno štivo, u uslovima prvenstveno zdravstvenih, nimalo prijatnih okolnosti u kojima sam se od proljeća našao, istakao je Poleksić.

U narednom periodu Poleksića očekuje još jedan projekat vezan za Ulcinj, no, kako ističe i praćenje i moguće angažovanje oko Evropskog šamionata u golbalu čiji je domaćin Podgorica od 8. do 16. decembra. Poznato je da je Polesić autor prve publikacije na prostoru Jugoistočne Evrope o ovom tipičnom paraolimpiјskom sportu.

- Riječ je o najpopularnijem sportu iz paraolimpijskog programa, a smotra u Podgorici je navjeći parasportski događaj ikada održan u Crnoj Gori i vjerovatno najznačajniji ovogodišnji globalno sportski u Podgorici. Tačno je da je moje štivo o golbalu iz 2017. godine jedinstveno na regionalmim i širim prostorima i predstavlja moj mali zamajac razvoju tog prekrasnog sporta u Crnoj Goru, kazao je Poleksić, ističiću odličnu saradnju sa Paraolimpijskim komitetom i jednako takvu sa Crnogorskim olimpijskim komitetom, praktično od početka svog publicističkog djelovanja.

Pored samostalno objavljenih naslova, Poleksić je koautor publikacije ekonomske tematike "Primjeri dobre prakse", a promocije njegovih djela održane su u 30-ak navrata u crnogorskim, gradovima regije, pa i izvan nje...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 01:59