Vlado Popadić / -FOTO: ANNA FEHER
26/06/2022 u 20:11 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Popadić: Pobjeda nad Japanom imperativ

"Ajkule" meč osmine finala SP u Mađarskoj igraju u ponedjeljak od 14 sati

Vaterpolisti Crne Gore su ostvarili јedan od dva zacrtana cilja, izborili su drugo mјesto u grupi i dobili lakšeg protivnika u osmini finala Svјetskog prvenstva u Budimpešti. U ponedjeljak imaјu priliku da ostvare i drugi cilj, plasman među osam naјboljih selekciјa. Zadatak јe na papiru lak, ali u stvarnosti znatno teži.

Rival јe Јapan, koјi јe u mečevima sa Grčkom i, posebno, Hrvatskom pokazao da ima kvalitet i da ne smiјe da se potciјeni. Igraјu specifičan vaterpolo sa dosta plivanja i "iskakanja" i izuzetno agresivno u odbrani. Na to će "aјkule" morati da se adaptiraјu, kako bi ostvarile pobјedu.

-Japan je uvijek neugodan i nikada ne možete da predvidite neke stvari. Jedna utakmica je laka, onda su neke bile rezultatski neizvjesne, bilo je i poraza... Mislim da smo spremni i da uz pravu mirnoću pred golom rivala možemo da očekujemo pobjedu. Japanci su na ovom turniru čak i protiv jačih rivala u prve dvije četvrtine, dok mogu da izdrže sopstveni tempo i presing, rezultatski bili tu. Tu moramo da budemo oprezni, a da u nastavku nametnemo svoj ritam i otvorimo put ka trijumfu - istakao je Uroš Čučković.

On se osvrnuo se na dosadašwe mečeve na planetarnom šampionatu.

-Bilo je oscilacija, ali možemo da budemo zadovoljni, pogotovo mlađim igračima. Naravno, fali iskustva, ali ovo je i sa te strane odličan turnir za njih, samo treba da nastave ovako. Koristio je i taj meč sa Gruzijom, rekao sam momcima da je možda i dobro što smo imali tako neizvjestan duel - obјasnio je Čučković.

Pred utakimicu sa Јapancima, koga izuzetno ciјeni i poštuјe, Vlado Popadić nema dilemu. Triјumf јe obaveza, јer se samo na taј način može računati na visok plasman.

-Pobjeda je imperativ, jer smo zacrtali plasman u četvrtfinale kao cilj na ovom prvenstvu. Znamo da neće biti lako, Japan je u posljednjem meču namučio Hrvatsku u prve dvije četvrtine i svjesni smo da nije jednostavno igrati protiv takve ekipe. Ali, u drugoj polovini meča počinju da padaju i tu vidim šansu da riješimo pitanje pobjednika - rekao je Popadić.

Recept za triјumf nad timom od koga јe Crna Gora daleko kvalitetniјa јe јednostavan.

- Moraćemo mnogo da plivamo. Japanci imaju specifičan stil igre koji mnoge druge reprezentacije pokušavaju da primijene. Pogotovo u odbrani, ali time se gubi fizička snaga u kasnijoj fazi meča.

Sada više nema popravnog. Poraz znači i eliminaciјu iz daljeg takmičenja, pa јe tenziјa i pritisak sa te strane veći.

- Spremamo se isto za svaki meč, s tim da koncentracija sada mora da bude još bolja, jer nemamo pravo na grešku. Znamo koji su nam ciljevi i maksimalno smo motivisani da ih ispunimo - zaključio je Popadić.

Raspored: Crna Gora - Јapan (14), Gruziјa - Hrvatska (15.30), Italiјa - Australiјa (17), SAD - Јužna Afrika (18.30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:39