Бојана Поповић / - фото: ЖРК Будућност
29/10/2021 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Играмо против тима са најбољом бековском линијом

Рукометашице Будућности ће у шестом колу Лиге шампиона против Ференцвароша морати да играју агрсивну и дубоку одбрану

Побједа Будућности над Ференцварошем у осмини финала прошле сезоне је окарактерисана као изненађење, какав префикс би тек имао тријумф подмлађене екипе „плавих” у суботњем (18 сати) дуелу шестог кола А групе Лиге шампиона у „Бемакс арени” са истим ривалом.

Било који резултат осим убједљиве побједе Фрадија сигурно би био проглашен чудом или догађајем из филмског жанра научне фантастике.

Било је пар утакмица које су рукометашице Будућности одиграле добро ове сезоне, али су у свих пет дуела биле далеко од освајања бод(ова).

Ниjе лако, негдjе у поређењу са осталима, било jе реалниjе да изненадимо Подравку и Борусиjу. Сви остали тимови на папиру су практично из недjеље у недjељу фаворити за фаjнал-фор – пренио је званични сајт Будућности обраћање Бојане Поповић.

Шеф стручног штаба повукла је паралелу између прошлогодишњих састава „плавих” и „зелено-бијелих”.

У односу на дуеле са ФТЦ-ом из прошле године имамо само Николину Вукчевић и Валериjу Маслову. Имамо нови тим, док је Ференцварош поjачан са неколико репрезентативки.  Као и прошле, тако и ове године, имаjу наjбољу бековску шесторку коjа може да игра нон-стоп, да циркулише и допринесе да квалитет расте. Имају наjубитачниjу поставу од свих тимова, одличне голмане, Биро брани добро, имаjу комапактан тим, прикључила се Итана Грбић, коjа jе униjела нови ритам. Велики jе изазов играти против њих – каже Поповић.

Некада најбоља рукометашица свијета је детаљно анализирала спољну линију Ференцвароша.

То jе екипа коjа наjвише шутира са девет метара, сви су врхунски шутери, од два лиjева бека, па два добра десна бека. Имаjу репрезентативке Мађарске, Њемачке. Против таквих екипа не можемо играти плитку зону, одбрана мора да буде агресивна и дубока, да прекидима онемогући проток лопте коjи jе код њих врхунски. ФТЦ игра брзо и пренос лопте им jе одличан. Систем одбране 5-1, са прелазом у 3-2-1, jедино jе што може да сприjечи те шутере. Неће бити лако, ми то покушвамо да уклопимо кроз неколико утакмица, али морамо да будемо много jачи у дуелима jедан на jедан и одговорни за простор коjи покривамо. Причамо о тим стварима. Узалуд се бавимо њиховом игром, ако не одговоримо на основне ствари у игри и дуелима jедан на jедан. Фокус jе на одбрани, стабилном и дисциплинованом нападу, са што мање техничких грешака, jер се грешке са овом младом екипом лако кажњаваjу лаким головима и то jе нешто што доноси разлику.

Иако њеној екипи, због младости, некада фали идеја у нападу, Поповића очекује много дисциплинованију и стрпљивију игру у наредним утакмицама.

Видно jе код неких играчица да се полако ослобађаjу грча, иду мало више ка голу. Сваки дан причамо о томе да мораjу да буду одлучниjе, па и да направе грешку, а да то не буде грешка из страха. Увиjек треба да искажу одлучност и да имаjу став, како год да се акциjа заврши – закључила је Бојана Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 23:34