Поповић на првом тренингу са предсједником Савеза Петром Каписодом / - фото: РСЦГ/Стефан Ивановић
04/10/2021 u 18:58 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Марта се није одазвала, клуб јавио да је Маловић повријеђена, али је јуче играла 50 минута

Селекторка црногорских рукометашица на првом окупљању након Токија говорила о проблемима са повредама играчица и десеткованој бековској линији. Креће циклус подмлађивања. Радичевић и Мехмедовић не играју у Скопљу

Рукометашице Црне Горе окупиле су се у „Морачи” пред двомеч Евро купа са Сјеверном Македонијом у четвртак у Скопљу и три дана касније у Никшићу.

Бојана Поповић је одрадила прву прозивку од Олимпијских игара у Токију и практично дириговала почетак новог циклуса, гдје се креће са подмлађивањем екипе.

Срећна сам јер ћемо након два мјесеца имати цијелу недјељу да радимо и градимо нешто ново. У мечевима са Сјеверном Македонијом ћемо провјерити могућности дјевојака које су у претходном периоду имале мању минутажу у репрезентација, као и неке дебитанткиње – казала је Поповић на окупљању.

ЕХФ недјељу су поквариле повреде неколико играчица, али и не баш добра комуникација са појединим репрезентативкама и њиховим клубовима.

Десетковани смо на бековским позицијама, поготово на лијевој страни. Ђурђина Јауковић се повриједила, Јелена Деспотовић има проблема са раменом, Андреа Кликовац се опростила од репрезентације. Позив да поново обуче дрес са националним грбом је добила Ђурђина Маловић. Из њеног клуба нам је стигао одговор да је повријеђена и да не може доћи у Подгорицу. Међутим, Ђина је синоћ играча 50 минута, тако да њихов одговор није реалан. Голманка Марта Батиновић је била на списку, али се није појавила на прозивци, а нисам добила повратну информацију због чега није са нама – рекла је својевремено најбоља свјетска рукометашица.

image

Ђина Јауковић дошла да подржи другарице

- фото: РСЦГ/Стефан Ивановић

Није то међутим крај проблемима.

Морали смо накнадно да ставимо на списак за Свјетско првенство Сању Премовић, која нема право наступа на Евро купу. Катарина Џаферовић је требала да буде дио те свјеже крви, али је такође претрпјела повреду. Тања Ашанин ће дебитовати. Тању сам пратила у Јагодини и сада у Мађарској, али је уживо нисам гледала три године – појаснила је Бојана.

Селекторка „лавица” мора наћи играчице које имају потенцијал да ускоче у патике својих претходница. Поповић подсјећа да се ништа не може преко ноћи.

To ће бити дугачак процес. Млађим дјевојкама треба времена да стасају. Сада смо фокусирани на Свјетско првенство. Надамо се да ће и искусније играчице подизати форму кроз клупске мечеве, пред нашим репрезентативкама је много утакмица у Лиги шамиона и надам се да ћемо остати здраве јер смо већ у проблему.

„Црвенима” фали практично цијела постава. Селекторка поручује да би и Француска имала проблем да попуни рупе настале одсуством седам играчица, а не Црна Гора са базом од 30 рукометашица.

Ми имамо генерацијске рупе на појединим позицијама и немамо могућности да замијенимо повријеђене рукометашице. Овдје је све што Црна Гора има – објашњава Поповић.

image

Црногорске рукометашице на окупљању

- фото: РСЦГ/Стафан Ивановић

Питање је колико Црна Гора може у таквим околностима против Сјеверне Македоније.

Сјеверна Македонија је одлична репрезентација, која такође гради нешто. Кроз квалификације су показале квалитетан ниво и велику борбеност. Неће нам бити лако, али наш циљ је да кроз ове утакмице пробамо нове наде, да видимо гдје смо и какав потенцијал посједујемо за Свјетско првенство – казала је Бојана.

 Вођа „лавица” ће у првом мечу одмарати Јованку Радичевић и Мајду Мехмедовић.

Позвали смо шест крила и одлучили да четири млађе играчице добију битнију улогу у Скопљу, да бисмо видјели колико могу. Мајда и Јока ће играти у другом мечу – закључила је Бојана Поповић.

И поред проблема у табору „црвених” влада одлична атмосфера. Видјело се то на првом тренингу, којем су присуствовале и повријеђене Ђурђина Јауковић и Катарина Џаферовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 19:33