Рукометашице Будућности / - фото: ЖРК Будућност
19/11/2021 u 18:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Нећемо дозволити да Брест диригује у нашој дворани

Будућности у суботу дочекује европског вицешампиона без три рукометашице. Кадеткиња Јелена Вукчевић прекомандована у први тим

Добри периоди игре из првог дуела у Француској (21:25), подгријали су наду рукометашицама Будућности да би у суботу од 18 сати у „Бемакс арени”  против Бреста могле да стигну до првих бодова у Лиги шампиона.

Проблем је што ће једини десни бек плаво-бијелих, Валерија Маслова, због повреде са паркета одсуствовати минимум два мјесеца.

Бојана Поповић је због тога из Рудара прекомандовала у први тим кадетску репрезентативку Јелену Вукчевић.

Сви бекови ће по мало преузети ту улогу, jер конкретно десног бека немамо. Надам се да ће Јелена добити шансу да упише први наступ у Лиги шампиона – преноси званичи сајт ЖРК Будућност изјаву Поповићеве.

Напредак рукометашица Будућности је видљив, иако су први круг завршиле без освојеног бода.

Жеља нам jе била да растемо из утакмице у утакмицу. Мислим да се то дешава. Свjесни смо да jе и за то потребно вриjеме. Битна jе ствар када се дjевоjке на терену разумиjу и функционишу. Свjесни смо, наравно, да у неким важним моментима, а због избора ротациjе и неискуства, долази до пада концентрациjе, самим тим и до промашаjа. Знамо, такође, да jе танка линиjа између успjеха и неуспjеха, а наша млада екипа лако, због свега, а наjвише неискуства у журби да стигне минусе, лако улази у грешке. На томе радимо, дjевоjке покушаваjу да исправе грешке и мислим да су у добром диjелу подигле ниво игре. Приjе свега у неким моментима трезвениjе и паметниjе доносе одлуке на терену. Сматрам да су у Бресту показале, већим диjелом утакмице, квалитетну игру – поручује Поповић.

Некада најбоља свјетска рукометашица не може да преболи пропуштену шансу да се у Француској узму бодови, али још више тешку повреду Маслове.

Жао ми jе Маслове, од ње сам и наjвише очекивала у ова два меча, jер jе видан био помак. Да се ниjе повриjедила меч би био баш прави, чак смо можда могли да изненадимо. Сада знамо да jе чека пауза, морамо се прилагодити том неком начину игре без лиjеве руке на десном беку. Неће бити jедноставно, очекуjем тежи меч код куће од онога у Бресту, jер jе екипа тада, када се Маслова повриjедила, а што jе било шокантно, добила додатну енергиjу. Искрено се надам да ће са добром енергиjом кренути у нови дуел, да ће показати зубе и да неће дозволити да ривал, у нашоj дворани, диригуjе игром – додала је Поповић.

Поред Валерије, Бојана не може да рачуна ни на голманку Армел Антигре и бека Андриjану Поповић. Ипак, чини се да „плаве” хватају добар ритам.

Од Ростова смо нашли концепциjу игре и пробали да сваки играч допринесе. Дjевоjке расту заjедно. У почетку jе све било шокантно, али не и изненађуjуће. Сада смо се стабилизовали и имамо  перспективу, али све то jе баш дуг процес и просто jе тешко причати. Моjа жеља jе била, а нисмо имали љето за рад на располагању, да нападнемо прва два ривала, Подравку и Борусиjу. Нисмо успjели, jер су се показали као квалитетни противници. Сада морамо да чекамо шансу и у другом диjелу групне фазе да нађемо ритам, с надом да ће сви бити здрави и да ће се Маслова вратити у важним утакмицама – закључила је шеф стручног штаба Будућности, Бојана Поповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:30