Бојана Поповић / - фото: ЖРК Будућност
19/09/2021 u 20:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Поповић: Немогуће је све повезати за мјесец дана

Кормиларка рукометашица Будућности незадовољна игром у одбрани током прва два кола у Лиги шампиона

Другим везаним поразом на старту такмичења у Лиги шампиона, рукометашице Будућност Бемакса су себи затвориле врата нокаут рунде.

Тешко је вјеровати да се, када су изгубиле од Подравке и Борусије Дортмунд (29:34), плаво-бијеле могу надати побједама над јачим ривалима.

Нисам задовољна издањем у одбрани, поново смо примиле велики броj лаких голова. Борусиjа сjаjно трчи, то смо знали и након дуела из прошле сезоне, jер смо у „Бемакс арени”  примиле 18 лаких голова, али смо тада успjели да дођемо до два бода. Покушали смо са измjенама у одбрани, играли смо 6-0 и 5-1, настоjали да будемо агресивниjи и противника натjерамо на грешку, али ниjесмо успиjевали, jер jе Борусиjа лако долазила до шанси. Постигли смо 29 голова и то jе добар сегмент игре, могли смо да дамо и више од 30 да ниjе било неких промашених зицера, али то ниjе поента. Кључна jе одбрана и враћање у одбрану, то jе сегмент на коjем морамо да радимо, како би биле боље у наредним мечевима – пренио је званични сајт ЖРК Будућност изјаву Бојане Поповић након пораза од Њемица.

Послиjе два пораза у дуелима против директних конкурената за шесто мjесто у групи, „плаве” ће против знатно jачих ривала морати да jуре позитивне резултате.

Нисмо могли да постављамо циљеве приjе почетка сезоне, jер имамо млад тим коjи ниjе имао времена да се упозна, нити jе било прилике да стекнем слику о томе колико може коjа играчица. Наша жеља jе била да будемо на максималном нивоу у прва два меча и покушамо да изненадимо противнике. Нисмо успjели, али наставићемо да се боримо и градимо игру. Сигурна сам да имамо потенциjал, али потребно jе вриjеме и стрпљење да дођемо до нивоа када ће се знати ко шта ради и колико можемо да очекуjемо од свих играчица. Немогуће jе све повезати за мjесец, нарочито не младе играчице – каже Поповић.

У прва два меча са потпуно измиjењеним и подмлађеним саставом, одскочиле су Валериjа Маслова и Татjана Брновић.

Маслова одрађуjе добар посао у оба правца, иако у нападу може и боље, на томе ћемо радити. Она jе на правом путу да постане врхунски играч. Брновић jе играчица коjа увиjек вуче екипу наприjед и максимално одрађуjе своj посао. Остале дjевоjке морамо да повучемо, како би биле сконцентрисане током свих 60 минута и како би дале већи допринос игри тима – додала Поповић.

Након што jе због повреде пропустила премиjерни меч у Копривници против Подравке, лиjеви бек Илда Кепић дебитовала jе у дресу Будућности Бемакс у Лиги шампиона.

Постигла jе пет голова из седмерца.

Изгубиле смо меч због издања у одбрани. Покушавале смо да одбраном пореметимо противника, нисмо успjеле у томе, jер смо примиле много лаких голова – казала jе Кепић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 07:56