Porše ne ulazi u F1 / - FOTO: DRUšTVENE MREžE
24/03/2023 u 10:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porše odustao od ulaska u Formulu 1

Njemački automobilski gigant Porše neće pristupiti karavanu Formule 1 odmah po uvođenju novih pravila 2026. godine, saznaje "The Race"

Porše je dio Folksvagen grupacije, koja je u aprilu prošle godine objelodanila da Audi i Porše žele da budu dio najbržeg cirkusa od 2026. godine. Audi je u međuvremenu kupio udio u Zauberu i obezbijedio samostalan ulazak u Formulu 1.

Za razliku od Audija, Porše je bio zainteresovan isključivo za saradnju sa nekim od postojećih konstruktora. Najozbiljniji pregovori bili su sa aktuelnim šampionom Red Bulom, ali su oni u septembru propali i neće doći do njihove saradnje. Austrijski tim je u međuvremenu objavio da će od 2026. koristiti Fordove agregate, prenosi Sport klub.

Saradnja Alfa Romea i Zaubera biće okončana na kraju tekuće sezone i italijanska kompanija će u potpunosti napustiti karavan. Zauber je nedavno za prvog čovjeka grupacije postavio doskorašnjeg šefa Meklarena Andreasa Zajdla, dok ulogu predstavnika Alfa Romeovog tima u Formuli 1 obavlja Aluni Bravi.

Alfa Romeo zauzima šestu poziciju u šampionatu konstrutkora sa četiri osvojena boda iz uvodne dvije trke, dok lider Red Bul ima 87.

Naredni trkački vikend na programu je od 31. marta do 2. aprila u Australiji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
PORŠEFORMULA 1
19. april 2024 04:34