Са потписивања стипендија / - Фото: РСЦГ
15/09/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потписане стипендије са пет рукометашица и пет рукометаша

Рукометни савез потписао jе уговор о стипендирању са десет спортиста, односно са по пет рукометашица и рукометаша, саопштено jе из те асоциjациjе

Наводи се да Рукометни савез на таj начин показуjе бригу о онима коjи су будућност црногорског рукомета и даjе допринос развоjу нjихове даље кариjере.

Добитници стипендиjа су Мариjа Марсенић, Анђела Милошевић, Лана Павићевић, Миа Ражнатовић, Jелена Вукчевић, Лазар Средановић, Деjан Чоловић, Радош Премовић, Мирко Латковић и Божо Вуjовић.

Предсjедник Рукометног савеза Петар Каписода казао jе да jе избор наjталентованиjих направљен на предлог директора мушке и женске репрезентациjе Драшка Мрваљевића и Снежане Дамjанац, као и тренера млађих националних селекциjа Николе Jаблана, Марка Мартиновића и Ивана Терзића.

- Упркос великоj конкуренциjи, вjеруjем да смо након деталjне анализе, направили прави избор. Увjерен сам да ће статус стипендисте коjи стичете потписивањем уговора бити мотив више и вjетар у леђа за даљи развоj кариjере. Пред вама jе дуг, али и пут коjи jе пун изазова и искушења. Сигуран сам да имате потенциjала, али и знања да превазиђете све препреке и у будућности постане носиоци игре наших сениорских репрезентациjа - казао jе Каписода.

Талентована Jелена Вукчевић, коjа се у стипендиста захвалила Рукометном савезу, казала jе да зна да ниjе било лако дониjети одлуку о избору стипендиста, наводећи да у Црноj Гори има много талентованих играчица и играча.

- Зато jе привилегиjа бити у одабраном друштву и мотив више да наставимо да радимо напорно, како би се одужили онима коjи су препознали наш досадашњи рад. Трудићемо се да залаганjем и напорним радом у клубовима, али приjе свега у дресу репрезентациjе, оправдамо статус стипендиста, али и будемо узори нашим вршњацима, коjи вjеруjем имаjу исте снове као и ми – да jедног дана, представлjаjу државу на наjвећим европским и свjетским такмичењима - казала jе Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:44