Nastavljena tradicija / -FOTO: COK
28/12/2023 u 16:00 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Praznička atmosfera ispunila Institut za bolesti djece

Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i Crnogorski olimpijski komitet ove godine udružili snage da uljepšaju dane najmlađim pacijentima Instituta za bolesti djece

Praznična sezona je vrijeme darivanja, dijeljenja i širenja radosti. Stoga su Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i Crnogorski olimpijski komitet ove godine udružili snage da uljepšaju dane najmlađim pacijentima Instituta za bolesti djece. Predstavnici ovih organizacija, zajedno sa crnogorskim sportistkinjama, Ivonom Pavićević i Anđelom Berišaj, danas su posjetili Institut, kako bi donijeli poklone i najbolje želje djeci koja provode praznike na liječenju.

Ova divna tradicija, pokrenuta od strane Jugopetrola, već godinama predstavlja izvor radosti za mališane na Institutu.

Ovi pokloni pažljivo su odabrani kako bi izmamili osmijehe na licima malih pacijenata, a obuhvatali su igračke, igre, pribor za crtanje.

Tokom ove posjete, Katarina Bulatović, Sportska direktorka Crnogorskog olimpijskog komiteta, rekla je da je Crnogorski olimpijski komitet počastvovan što je dio ove divne tradicije.

image

Predstavnice COK-a sa poklonima

-DOTO: COK

-Sport nas uči solidarnosti, prijateljstvu i upornosti, i vjerujemo u širenje ovih vrijednosti i izvan sportske arene. Donošenje radosti ovim mališanima tokom praznika je mali način da se vratimo našoj zajednici i širimo duh zajedništva, rekla je Katarina Bulatović.

Sara Ivanović Božović, marketing menadžerka Jugopetrola je istakla da se tradicija nastavlja.

-Ove godine smo posebno srećni jer smo u saradnji s Crnogorskim olimpijskim komitetom proširili krug podrške najmlađima u našoj zajednici. Tradicija podrške zajednici ukorijenjena je u srcu naše kompanije, a ovogodišnja, timska, nas je dodatno motivisala da radimo na stvaranju pozitivnih uspomena u životima onih kojima je to najpotrebnije. Vjerujemo da smo, barem na trenutak, izazvali osmijeh na licima malenih junaka, rekal je Sara Ivanović Božović.

Direktor Instituta za bolesti djece, dr Velibor Majić, zahvalio je kompaniji Jugopetrol, Crnogorskom olimpijskom komitetu i crnogorskim sportistkinjama na ovom gestu i izdvojenom vremenu da "uljepšaju ove prednovogodišnje dane našim malim pacijentima koji silom prilika moraju da borave na Institutu tokom praznika. Ja se nadam da će im boravak u našoj ustanovi lakše pasti i da ćemo imati dobar efekat ozdravljenja, te da će ono ovo pamtiti po nečemu lijepom, a ne samo po svojoj bolesti, zahvaljujući našim brižnim prijateljima i pažljivo odabranim poklonima".

Ovaj događaj nije se odnosio samo na darivanje poklona, već i na širenje ljubavi, nade i poruke da zajednica brine o ovim malim borcima. Bio je podsjetnik da čak i usred izazova radost se i dalje može pronaći, i duh davanja može povezati ljude na predivan način.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:34