Ubitačna završnica Slovenca / -FOTO: EPA-EFE
29/05/2023 u 09:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Primož Roglič osvojio Điro

Slovenac slavio ispred drugoplasiranog Birtanca Gerajnta Tomasa i Portugalca Žoaa Almeide koji je završio na trećem mjestu

Slovenački biciklista Primož Roglič prvi put u karijeri pobijedio je na čuvenoj trci Điro d'Italija, koja je završena poslednjom, 21. etapom voženom kroz Rim.

Vozač Jumbo Visme je do pobjede stigao ukupnim vremenom 85 sati, 29 minuta i dve sekunde, što je za 14 sekundi bolje od drugoplasiranog Birtanca Gerajnta Tomasa, i minut i 15 sekundi bolje vrijeme od Portugalca Žoaa Almeide koji je završio na trećem mjestu.

Ovo je najmanji razmak između najboljih na Điru od 1987. godine, kada je Edi Marks za 12 sekundi pobijedio Đanbaptistu Barončelija.

Roglič je vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo od Tomasa u jučerašnjoj etapi na hronometar dužine 18,6 kilometara, u kojoj je za 40 sekundi bio bolji od Tomasa. Ovo je bila i jedina etapna pobjeda Rogliča na ovogodišnjem Điru.

Pobednik poslednje etape bio je Britanac Mark Kevendiš, koji je dionicu dugu 135 kilometara prešao za dva sata, 48 minuta i 26 sekundi, ispred Aleksa Kirša iz Luksemburga i Italijana Filipa Fiorelija.

Ovo je četvrti trijumf Rogliča u velikim trkama, nakon što je osvojio tri titule na španskoj Vuelti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:35