Најтеже је играти унапријед добијене мечеве / - фото: ОСЦГ
13/05/2021 u 16:08 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Проблеми за црногорске одбојкаше

Наступ примача сервиса Марка Бојића на другом квалификационом турниру за Европско првенство под знаком питања. Изабраници Вељка Башића у петак играју са Азербејџаном, дан касније се састају са Грузијом, док је одлучујући меч са Грчком заказан за недјељу у спортском центру „Воко” у Подгорици

Проблеми за црногорске одбојкаше пред други квалификациони турнир за Европско првенство у Подгорици (14 – 16. мај).

Повреда Марка Боjића, нажалост, компликованиjа jе него што се очекивало, мишић има напрслину, а прекаљени примач осjећа бол при оптерећењу.

Чак се и Иван Звицер, коjи миjења Марка, жалио на повреду трбушног мишића, али се осjећа боље и вjероватно ће моћи да се стави на располагање селектору Вељку Башићу.

„Црвени” су и поред свих проблема оптимисти пред старт другог турнира Ф групе.

За прво мјесто у групи и друго узастопно учешће на шампионатима Старог континента ће кључан бити меч са Грчком у недјељу.

Ипак, треба прво (поново) успјешно прескочити прве двије препреке, Азербејџан и Грузију.

Свејсни смо важности турнира. Имамо проблема са повредама, али надам се да ћемо сви бити спремни. У петак нас очекује тешка утакмица. Никад није лако играти са противницима какав је Азербејџан. Увијек је најтеже играти те унапријед добијене утакмице. Фокусирани смо само на Азербејџан и очекујемо три бода – казао је средњи блокер Иван Јечменица.

Млади примач сервиса Милош Косовић сматра да су „црвени” коректним резултатима у Грузији направили добру подлогу за турнир у дворани „Воко”.

Као домаћини прихватамо улогу фаворита у сва три меча и пробаћемо да је оправдамо. Улог је велики – карта за Европско првенство. Против Азербејџана нас чека тежак посао јер имамо императив побједе. У суботу ће бити лакше са Грузијом, гдје ћемо ми млађи добити шансу да се покажемо у што бољем свијетлу. Недјеља је дан одлуке. Спремни смо за нове побједе – додао је Косовић.

Црногорци ће све мечеве играти у термину од 20 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:17