Najbolji treneri u ASCG / -FOTO: ASCG
24/12/2023 u 12:10 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Proglašeni najbolji treneri u crnogorskoj atletici u 2023.

Selektor atletske reprezentacije ASCG i trener AK Jedinstvo Osman Erović proglašen za najboljeg trenera u ASCG u godini na izmaku

 

Na kraju prvog dana održavanja manifestacije "Dani atletike" u Nikšiću, na svečanosti Trenerske organizacije ASCG predsjednik Dragoje-Gaga Rajković je dodijelio priznanja najboljim trenerima ASCG za 2023. godinu.

Za najboljeg trenera u ASCG proglašen je Osman Erović, trener AK Jedinstvo i selektor atletske reprezentacije ASCG, koji je priznanje zaslužio za izuzetne ostvarene rezultate koje su njegovi takmičari ostvarili na domaćoj i međunarodnoj sceni.

image

Osman Erović

-FOTO: ASCG

-Risto Drobnjak je osvojio bronzanu medalju na Igrama malih zemalja Evrope na Malti, a takmičari koje Erović trenira su imali dvije norme za Evropski zimski kupi bacača u Portugalu i dvije norme za Balkansko prvenstvo u dvorani u Istanbulu i Prvenstvo Balkana na otvorenom u Kraljevu. Vrijednost razultata Rista Drobnjaka u bacanju kugle po tablicama IAAF-a iznosi 1.308 bodova, stoji u obrazloženju Odluke Upravnog odbora Trenerske organizacije Atletskog saveza Crne Gore.

Specijalno priznanje pripalo je treneru Atletskog kluba Tara iz Mojkovca Danilu Ristiću, čija je atletičarka Vesna Kljajević u 2023. godini ostvarila normu za Evropsko prvenstvo za juniore do 20 godina u Jerusalemu u Izraelu (14,71 m) i normu za Svjetsko prvenstvo za juniore u Limi (Peru), koje će se održati 2024. godine.

Posebna priznanja za ostvarene rezultate, ispunjene norme za međunarodna takmičenja dodijeljena su trenerima: Sanji Đurnić (AK Sanja), Bojani Đurković (Mornar), Ljubiši Maroviću (Orion), Branislavu Maslovariću (Jedinstvo), Željku Ćavaru (Tempo), Dragu Musiću (Nikšić), Ivanu Pavlićeviću (Milenijum) i Slavoljubu Miladinoviću (Milenijum).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ASCGOSMAN EROVIĆ
14. jun 2024 09:29