Logo USNCG / - FOTO: USNCG
01/12/2022 u 13:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Proglašenje najboljih 23. decembra u Nikšiću

Svečanost proglašenja najboljeg crnogorskog sportiste biće održana 23. decembra u Nikšiću, saopšteno je iz Udruženja sportskih novinara Crne Gore (USNCG)

Udruženje će, osim najboljem sportisti Crne Gore, dodijeliti i nagrade najboljem sportskom novinaru, dopisniku i mladom novinaru u 2022. godini.

Najavljeno je da će Udruženje dodijeliti i priznanje Ranko Jovović u znak sjećanja na doajena crnogorskog sportskog novinarstva.

- Na tako rano objavljivanje datuma održavanja ceremonije odlučili smo se kako ne bi došli u situaciju da se preklapamo sa ostalim institucijama koje organizuju slične manifestacije, ali i iz razloga da sportisti i naše kolege novinari razmišljaju o finišu kalendarske godine - kazao je predsjednik USNCG Veselin Drljević.

Navodi se da izbor neće biti lak i da je godina na izmaku obilovala brojnim velikim uspjesima crnogorskih sportista.

- Atletičarka Marija Vuković okitila se srebrnom medaljom na Evropskom prvenstvu, istu je osvojila bokserka Bojana Gojković, rukometašice i bokserka Tamara Radunović bile su bronzane. Automobilista iz Kotora Vasilije Jakšić je evropski šampion na brdskim stazama. Sjajni rezultati ostvareni su i u karateu, džiu džici, boćanju, jedrenju, tenisu - piše u saopštenju USN.

Svečanost proglašenja biće upriličena na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Prošle godine najbolji sportista Crne Gore bila je atletičarka Marija Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:56