Млади Канађанин јавно признао сексуалну орјентацију / - NHL.COM
19/07/2021 u 19:08 h
Портал ДанПортал Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прокоп први јавно декларисани геј хокејаш

Мислим да ће чињеница да сам то рекао jавно бити добра за моjу кариjеру, поручио је хокејаш Лук Прокоп

Хокеjаш Нешвил Предаторса Лук Прокоп обjавио jе на инстаграму да jе хомосексуалац и на таj начин постао први играч у историjи НХЛ коjи jе jавно то саопштио.

Он је у поруци на друштвеним мрежама истакао да је последња година у његовом животу била велико путовање, и да је коначно схватио шта је.

– Више се не боjим и не морам да криjем самог себе. Данас сам поносан да свима jавно кажем да сам геj. Мислим да ће чињеница да сам то рекао jавно бити добра за моjу кариjеру. Ако живим своj аутентични живот, то ће се позитивно огледати и на моjу хокеjашку кариjеру. Желио бих да подржим и друге људе коjи су у сличноj ситуациjи да учине исто што и jа и да докажемо да jе хокеj заиста за све – написао jе 19-годишњи Прокоп.

Прокоп jе одбрамбени играч, родом jе из Едмонтона у Канади, а Предаторси су га изабрали у трећоj рунди НХЛ драфта 2020. године.

У претходноj сезони играо jе за екипу Калгари Хитмен у ВХЛ, а Предаторси су изjавили да подржаваjу Прокопа у одлуци да објелодани своjе сексуално опредељење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:12